Prokurorų akiratyje – signatarės knyga apie homoseksualus

Reaguodama į Tolerantiško jaunimo asociacijos (TJA) skundą Kauno apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo diskriminacijos ir neapykantos kurstymo signatarės Rūtos Gajauskaitės sudarytoje knygoje „Sodoma ir Gomora“.

 

Pareiškėjų nuomone, šioje knygoje pateikiama šališka ir melaginga informacija, kurios tikslas – kurstyti neapykantą homoseksualiems žmonėms, skatinti jų diskriminavimą. Skunde pabrėžiama, kad knygoje homoseksualūs žmonės vadinami ligoniais, iškrypėliais, vaikų tvirkintojais, amoraliais ir nevisaverčiais asmenimis, jie kaltinami sąmokslo rengimu ir savo „lytinio elgesio propagavimu“.

 

TJA valdybos pirmininko Artūro Rudomanskio teigimu, nerimą kelia ne tik knygos turinys, bet ir tai, kad prie jos leidimo prisidėjo kai kurie Kovo 11-osios akto signatarai ir politiniai kaliniai, o platino Mindaugo Murzos vadovaujamas „Vieningasis lietuvių nacionaldarbininkų sąjūdis“. Pasak A. Rudomanskio, toks laisvės gynėjų ir radikalių nacionalistų bendradarbiavimas žemina tiek signatarus, tiek politinius kalinius, kurie nacionaldarbininkus neseniai išvijo iš savo sąskrydžio.

 

Tai nėra pirmas TJA kreipimasis į teisėsaugos institucijas. Generalinės prokuratūros Specialiųjų tyrimų skyriaus nutarimu jau vyksta keli tyrimai dėl neapykantos kurstymo internete. Su panašiais skundais į prokuratūrą yra kreipęsis ir Žmogaus teisių stebėjimo institutas.

 

Tolerantiško jaunimo asociacija – organizacija, vienijanti per 200 narių. Jos tikslas – skatinti pagarbą žmogui ir jo teisėms, vienyti jaunimą veiklai prieš visų rūšių diskriminaciją.

 

 

BNS

Share:

Susiję tekstai: