TJA Palangoje skatino kultūrų dialogą

Vienas populiariausių šalies kurortų Palanga rugpjūčio mėnesį tapo aplinkosauginių idėjų centru. Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje inicijuoto projekto „Europiečių žaliosios atostogos“ metu čia buvo įkurta atvira vasaros erdvė, sutraukusi poilsiautojus pažinti Europos šalis. Šio renginio uždarymo dieną renginiuose dalyvavo bei juos vykdė ir Tolerantiško jaunimo asociacijos atstovai.

 

Kadangi 2009 -ieji yra paskelbti Europos Kultūrų dialogo metais į šių renginių bendrą programą įtrauktos Tolerantiško jaunimo asociacijos veiklos buvo skirtos kultūriniam pažinimui.

 

Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos pirmininkas Artūras Rudomanskis teigė, kad iki šiol vienas veiksmingiausių pagarbos ugdymo būdų yra atviras pažinimas. Kaip žinoma to renginio metu buvo vykdoma ET kampanijos „Visi skirtingi. Visi lygūs” metu išpopuliarėjęs Gyvosios bibliotekos metodas, – tai būdas pažinti žmones bendraujant su jais gyvai.

 

Tolerantiško jaunimo asociacija renginio metu taip pat surengė kelias viktorinas, atskleidžiant šimtams žmonių įdomius faktus, taip prisidėjo artinant labai skirtingas kultūras.

 

Projekto vadovas Marius Zelenius teigė, kad lietus vainikavo rengini. Tiesa, jis neišgąsdino lankytojų, kurie plūdo į palapinę. Pastaroji dar prieš uždarymo dieną daugiau nei dvi savaites, rugpjūčio 8 – 23 dienomis, pačioje Palangos širdyje, Vytauto ir Jūratės gatvių sankirtoje, įkurtoje vasaros erdvėje kvietė visus per aplinkosauginius pasiekimus pažinti tarpkultūrinio bendradarbiavimo ypatumus.

 

 

Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: