Solidarumo vakaras su Irano LGBT

2005-ųjų liepos 19 dieną Irano valdžia įvykdė mirties bausmę dviems homoseksualiems paaugliams – Mahmoudui Asgari ir Ayazui Marhoni. Nuo tada jų mirties metinės minimos kaip Tarptautinė kovos su homofobiška priespauda Irane diena.

Tolerantiško Jaunimo Asociacija (TJA) kviečia šiemet kartu paminėti liepos 19 dieną ir pareikšti solidarumą despotiško islamistinio režimo persekiojamai Irano LGBT bendruomenei, kurios negina jokie įstatymai ir kurios nariai gali būti įmesti į kalėjimą, išplakti ar netgi nužudyti vien už tai, kad neslepia savo tapatybės.

Kviečiame visus liepos 19 dieną, pirmadienį, 18:30 val. į TJA būstinę (A.Jakšto g. 9-133, Vilnius), kur paminėsime Tarptautinę kovos su homofobiška priespauda Irane dieną ir žiūrėsime filmą „Būk kaip kiti” („Be like others”, 2008). Nors homoseksualumas Irane kriminalizuojamas, lyties keitimo operacijos leidžiamos kaip transseksualumo gydymo priemonė. Šis dokumentinis filmas pasakoja apie vienos lyties keitimo klinikos Teherane pacientus, jų patirtį ir siekį surasti savo tapatybę giliai religingoje šalyje.

Parengė Justinas


Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: