TJA straipsnių ciklo apie vienos lyties porų teisinį registravimą Lietuvoje pristatymas

Visi žinome, kad Lietuvoje tos pačios lyties poros negali sudaryti santuokos. Nors daug kam tai atrodo smulkmena, realybėje tai reiškia homoseksualių žmonių teisinę nelygybę daugelyje gyvenimo sričių. Neseniai internetinėje svetainėje www.gayline.lt pasirodė straipsnių ciklas apie vienos lyties porų teisinį registravimą, Tolerantiško jaunimo asociacijos sukurtas vykdant projektą „Kovok už save – už LGBT teises“. Šiuo ciklu tikimasi padėti tos pačios lyties poroms sukurti teisinius santykius, panašius į tuos, kuriuos įgyja sutuoktiniai.

Šį penktadienį straipsnių ciklą pristatys jo autoriai. Jie aptars galiojančias teisės normas ir pateiks praktinių patarimų, kaip teisiškai reglamentuoti tavo ir tavo partnerio(-ės) teises ir pareigas paveldėjimo, sugyventinio atstovavimo, bendro gyvenimo, turto, gyvenamosios vietos naudojimo ir vaikų auginimo srityse.

Tad kviečiame visus penktadienį, liepos 30 d., 18.30 val. į TJA biurą A. Jakšto g. 9-133.

Projektą „Kovok už save – už LGBT teises“ remia Nyderlandų karalystės ambasada Vilniuje ir Nyderlandų karalystės užsienio reikalų ministerija.

Share:

Susiję tekstai: