9-oji TJA stovykla „Kitoks, bet savas”

imPULSAS

Seniai, labai seniai ant žalio Šušvės upės kranto stovinčiame vandens malūne gyveno senelis ir senelė. Pragyvenę ilgą ir gražų amželį, jie buvo apdovanoti dideliu būriu anūkėlių. Anūkėliai buvo nepaprasti, o ypatingi! Visi vieningi kaip kumštis, o tuo pačiu ir skirtingi! Kiekvienas su savo pomėgiais, tikslais ir svajonėmis. Užaugę anūkėliai pakėlė sparnus iš gimtojo samanotojo malūno ir išsibarstė po visa platųjį ir margąjį pasaulį laimės ieškoti. Likę vieni senelis ir senelė ilgai rymodavo po sena medumi kvepiančia liepa ir, išsiilgę savo vaikaičių, jiems laimės linkėdavo ir geru žodžiu minėdavo.

Kartą jie nusprendė derliaus ėmimo ir krentančių žvaigždžių metą surinkti visus savo anūkelius į gimtinę, į senąjį ir stebuklingąjį malūną. Išklausyti kaip jiems sekėsi laimės iškoti, o tuo pačiu ir priminti tikrąsias lietuviškąsias tradicijas, papročius, apeigas bei visų svarbiausia – paliesti jautrų žmogaus teisių klausimą. Ir prasidėjo paieškos….

Visi išsibarstę anūkėliai, prašome atsiliepti ir užpildyti anketą (spausti čia).

Tolerantiško Jaunimo Asociacija (TJA) nelaužo tradicijų ir jau šeštus metus iš eilės kviečia TJA narius ir bendraminčius smagiai bei turiningai praleisti laiką stovyklose. Į antrąją stovyklą šią vasarą kviečia TJA Kauno padalinys, paruošęs programą žmogaus teisių tematika supintą su etnokultūriniais motyvais.

Etnokultūrinė TJA stovykla „Pasakų malūnas“ vyks rugpjūčio 20 – 22 dienomis Kėdainių rajone, kaimo turizmo sodyboje – malūne. Stovykla skirta pagarbos ugdymui ir tolerancijos skatinimui. Pagrindinis stovyklos tikslas – suburti tolerancijos vardan norintį veikti jaunimą ir kartu imtis aktyvios veiklos. Stovyklą iš dalies remia Jaunimo reikalų departamentas prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Jei nori pasidalinti savo mintimis su bendraminčiais ir smagiai bei turiningai praleisti laiką – kviečiame dalyvauti!

Anketą užpildyti galite iki 2010 m. rugpjūčio 14 d.
Dalyvių skaičius ribotas. Linkime sėkmės!

Bendra informacija:

Laikas: rugpjūčio 20 d. – 22 d.
Vieta: poilsiavietė Kėdainių rajone.
Dalyvio mokestis: 20 Lt*

Daugiau informacijos el. paštu kaunas [eta] tja.lt

Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: