Kvietimas į mokymus „LGBT samprata jaunimo žiniasklaidoje: LGBT teisės – žmogaus teisės”

LGBT samprata žiniasklaidoje

Iliustracijos ir citatos – tavo, mielas žurnaliste, kolegų. Ar nori sekti jų pėdomis ir tendencingai skleisti homofobiją Lietuvos žmonėms? O gal sunkiai įvardini, kodėl šis turinys – neetiškas ar net klaidinantis? Tuomet visuomenei žalą gali daryti ir nenoromis.

Homoseksualumo tema Lietuvoje – tabu. Nenuostabu, kad nevyriausybinių organizacijų ir žiniasklaidos atstovai informacijos stoką įvardina vieną didžiausių homofobijos priežasčių. Todėl Tolerantiško jaunimo asociacija, vykdydama Nyderlandų karalystės remiamą projektą, rengia mokymus.

LGBT samprata žiniasklaidoje

Mokymai skirti jauniesiems žurnalistams, siekiant juos supažindinti su homoseksualumo tema, problematika, aptarti neetiškas žiniasklaidoje naudojamas priemones bei galimybes gerinti homoseksualių žmonių aplinką.

Numatomos temos:

– Žmogaus teisės;
– LGBT teisės (Žmogaus teisių kontekste);
– socialinės grupės ir jų požymiai;
– mitai, stereotipai, išankstinės nuostatos;
– geroji ir blogoji praktika žiniasklaidoje;
– žiniasklaidos vaidmuo kuriant geresnę aplinką LGBT.

Laikas: 2010 gruodžio 12 d., 11 val.
Vieta: Vilniaus Universiteto centriniai rūmai.
Kaina: nemokamai.

Detali programa – parsisiųskite.
Norinčius dalyvauti (taip pat ir tuos, kurie susidomėjo, bet netinkamas laikas) iki gruodžio 9 d. prašome užpildyti anketą: www.bit.ly/dalyvio_anketa

Daugiau informacijos el. paštu domantas@tja.lt arba tel. 8 654 11730

Šie mokymai yra Tolerantiško jaunimo asociacijos vykdomo projekto „Kovok už save – už LGBT teises” vienas iš veiklos rezultatų. Projektą remia Nyderlandų karalystės ambasada Vilniuje ir Nyderlandų karalystės užsienio reikalų ministerija.

Share:

Susiję tekstai: