TJA sveikina M.A.Pavilionienę su garbingu apdovanojimu

Seimo narė M.A. Pavilionienė

Tolerantiško jaunimo organizacija nuoširdžiai sveikina Mariją Aušrinę Pavilionienę gavus Europos parlamentarų gyventojų plėtros ir vystomojo bendradarbiavimo forumo apdovanojimą už dvidešimties metų žmogaus teisių, moterų teisių, gėjų, lesbiečių, biseksualių, transseksualių žmonių teisių gynimo veiklą. Už dvasinę stiprybę ir drąsą ginant žmogaus orumą, pagarbą žmogui mokslinėje, parlamentinėje ir visuomeninėje veikloje.

Seimo narė M.A. Pavilionienė
Seimo narė M.A. Pavilionienė
Garbingas apdovanojimas Seimo narei buvo įteiktas 2012 m. gegužės 24 d. Stambule, Turkija, kur vyko Penktoji tarptautinė parlamentarų konferencija, skirta Kairo gyventojų plėtros ir vystomojo bendradarbiavimo konferencijos (1994) Veiksmų programos įgyvendinimui. Stambulo konferencijoje dalyvavo per 250 parlamentarų iš 110 pasaulio valstybių, vyriausybių atstovai, JT Vystomojo bendradarbiavimo fondo vadovai, nacionalinių Šeimos planavimo asociacijų nariai, mokslininkai.

Stambulo konferencijos dalyviai priėmė Įsipareigojimų pareiškimą, kuriame pabrėžiama būtinybė iki 2015 m. dirbti su nacionalinėmis vyriausybėmis vykdant Tūkstantmečio vystomojo bendradarbiavimo tikslus regioninėje ir pasaulinėje plotmėje: ginti demokratijos principus, žmogaus teises ir laisves, lyčių lygybę ir lygias galimybes; spręsti gyventojų senėjimo ir vaisingumo mažėjimo, klimato kaitos, stichinių nelaimių, karinių konfliktų ir migracijos problemas; mažinti skurdą, socialinę ir ekonominę nelygybę; ŽIV/AIDS plitimą; saugoti žmonių sveikatą ir moterų, vyrų, jaunimo, mergaičių ir berniukų teises; lytinę ir reprodukcinę sveikatą ir teises; kurti lytinės ir reprodukcinės sveikatos, šeimos planavimo paslaugas; diegti pažangų lytinį švietimą.

Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: