Skleidžiam LGBT+ draugišką žinią visoje Lietuvoje

XXI a. Lietuvoje LGBT+ matomumas visuomenėje pastebimai didėja. Ypač  prie to prisideda žmogaus teisių ir  LGBT+ aktyvizmas.

Tačiau LGBT+ aktyvistai ir organizacijos telkiasi didžiausiuose miestuose, o kitas Lietuvos vietas pozityvios tendencijos pasiekia kur kas lėčiau. Esant tokiam atotrūkiui sunku tikėtis realių pokyčių, ypač politinių,  link LGBT+ palankesnės aplinkos. Todėl itin svarbu skatinti LGBT+ aktyvizmą regionuose.

Tad Tolerantiško jaunimo asociacija imasi skatinti LGBT+ draugišką aplinką visoje Lietuvoje. Kviečiame jaunus žmones jau dabar prisijungti prie šios iniciatyvos, mokytis, susiburti į komandą ir pradėti pokyčius savo mieste. 

Rudenį  įvairių Lietuvos kampelių jaunimas bus kviečiamas dalyvauti seminaruose. Čia sužinosime, kaip atpažinti seksizmą ir vidinę homofobiją, ieškosime būdų efektyviai jiems priešintis, mokysimės aktyvizmo socialiniuose tinkluose bei video kūrimo triukų, dalinsimės idėjomis, kaip be išlaidų ir didelių pastangų plačiai skleisti LGBT+ palankią žinutę.

Pasisėmę žinių bursimės į komandas ir kibsime realizuoti seminarų metu gimusių sumanymų savo miestuose. Drąsiausios, kūrybingiausios ir veiksmingiausios komandų iniciatyvos bus įvertintos ir apdovanotos metų pabaigoje vyksiančiame baigiamajame gerųjų patirčių pristatymo renginyje. 

Projekto pavadinimas: 

Dialogas skatinti LGBT+ draugišką diskursą Lietuvos regionuose

Projektą vykdo:

Tolerantiško jaunimo asociacija bendradarbiaujant su Rosa Luxemburg fondu

Projekto trukmė:

2014 m. rugsėjis  – gruodis.

Projekto vadovė:

Eglė Tamulionytė, egle [e] tja.lt

Share:

Susiję tekstai: