TJA KLAIPĖDOJE: Kaip tai paaiškinti tėvams? Žmogaus teisės per šventes

Ar ir tau nesvetimas prieššventinis giminių nerimas? Po visą Lietuvą išplatinti homofobiški lankstinukai ko gero sukels ne vieną diskusiją prie šventinio šeimos stalo. Rūpiniesi, kaip šiemet paaiškinti savo artimiesiems, kodėl palaikai taikias eitynes už žmogaus teises, o ne neapykantos sklaidą? Susitikim pasikalbėti apie tai!

Seminare aptarsime, kaip kilo LGBT judėjimai ir link kur jie žygiuoja. Apžvelgsim, kaip skirtingose visuomenėse buvo mąstoma apie lytį ir seksualumą (nuo senovės Romos turtuolių ir klajoklių Vakarų Sacharoje iki šiuolaikinės Indijos ir Europos Sąjungos, nuo Sapfo iki Fuko), sieksim paaiškinti šiuolaikinių socialinių judėjimų kontekstą, prasklaidyti stereotipus apie juos.

„​​Man pasakoja homoseksualus paauglys: rado ryte pašto dėžutėj lankstinukus, susinervino ir išmetė. vakare grįžta – tėvai atsinešę naujų, juos pildo susėdę svetainėj prie stalo, su panieka komentuoja LGBT žmones. Net neįtardami, kad niekina ir savo sūnų. Tokių situacijų daugybė. Turim kalbėtis, kad būtume pasiruošę.” – teigia Tolerantiško Jaunimo Asociacijos pirmininkas Artūras Rudomanskis.

Šis susitikimas skirtas smalsioms ir kritiškai mąstančioms asmenybėms. Jei nori būti tarp tokių, ateik!

Renginys: gruodžio 7 d, 16:00 – 18:00
Tilto g. 1, Klaipėda
Renginio FB paskyra

Tolerantiško Jaunimo Asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: