Ar LGBT+ žmonės ir toliau liks parlamentinės politikos paraštėse?

Daugybė tyrimų rodo, kad LGBT+ asmenys Lietuvoje yra viena iš labiausiai diskriminuojamų grupių visoje ES[1]. Valdžios institucijos nesiima pakankamų veiksmų, kad pagerintų LGBT+ teisių situaciją. Rudenį vyks Seimo rinkimai. Tai turėtų būti labai svarbu LGBT+ žmonėms Lietuvoje, nes nuo to priklausys, ar žengsime LGBT+ asmenų lygiateisiškumo keliu, ar stagnuosime, o gal netgi pasuksime atgal.

Tolerantiško Jaunimo Asociacija bendradarbiaudama su Roza Luksemburg fondu buvo pristačiusi Lietuvos politinių partijų nuostatų LGBT+ atžvilgiu 2012-2016 m. ir 2017 m. indeksus. Tačiau nuo to laiko parlamentiniame lygmenyje LGBT+ problematika buvo nagrinėjama taip retai, kad didžioji dalis pasiekimų buvo prarasti, o LGBT+ asmenys beveik nebuvo atstovaujami.

Nenorėdami, kad LGBT+ asmenys ir toliau liktų parlamentinės politikos paraštėse, liepo 23 d. rengiame šį nuotolinį viešą pasitarimą.

Maloniai kviečiame iki liepos 22 d. imtinai registruotis Tolerantiško Jaunimo Asociacijos organizuojamame renginyje:

REGISTRACIJOS FORMA. Renginys bus organizuojamos per „Zoom“ programą; prisijungimo nuorodos bus atsiųstos užsiregistravusiems dalyviams prieš renginį.


RENGINIO PROGRAMA

2020-07-23

17:10 – 17:30 Prisijungimas (šiuo laiku galėsite jungtis ir patikrinti vaizdo ir garso kokybę, rekomenduojame ne paskutinę minutę.)

17:30 – 17:35 Sveikinimas, ankstesnių indeksų pristatymas (Artūras Rudomanskis, TJA pirmininkas)

17:35 – 18:20 Pranešimas: „Simboliniai veiksmai ar realūs pokyčiai: kiek įmanomas LGBT pavasaris Seime?“ Bus aptariama:

– Kaip politikai gali prisidėti prie LGBT+ teisių?

– Kodėl svarbus LGBT+ teisių kėlimas prieš rinkimus?

– Kuriuos politikus, politines partijas(-ą) turime remti rinkimuose?

(rengia Mindaugas Kluonis, politologas)

18:20 – 19:00 Struktūruota dalyvių diskusija „Ar su nauju Seimu atsiras pagaliau Lietuvoje vietos ir LGTB+ teisėms?“ skirta aptarti politikų nuopelnus, įvardinti politines jėgas, politikų vardus pavardes ir nuveiktus darbus.

Turėkite savo pasiūlymų, kad visi būtų įvertinti ir nepamiršti.

(moderuoja Morta Vidūnaitė, politologė).

Po renginio išleisime atmintinę, kad nepasimirštų kas renginyje buvo aptarta.


Kilus klausimų, susisiekite su Simona Padegimaite el. paštu simona.padegimaite@tja.lt arba tel. 862481476. Rengiama bendradarbiaujant su Roza Luksemburg fondu.

Tolerantiško Jaunimo Asociacijos informacija


[1] EU lesbian, gay, bisexual and transgender survey: Main results. FRA – European Union Agency for Fundamental Rights.. [interaktyvus]. Luxembourg, 2014, [žiūrėta 2020-04-01] <https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-eu-lgbt-survey-main-results_tk3113640enc_1.pdf>.

Annual review of the human rights situation of lesbian, gay, bisexual, trans and intersex people in Europe and Central Asia, ILGA-Europe. [interaktyvus]. Brussels, 2020, [žiūrėta 2020-04-01] <https://www.ilga-europe.org/sites/default/files/2020/full_annual_review.pdf>.

Share:

Susiję tekstai: