Dovana knyga apie LGBT+ istoriją Lietuvoje

Kartais nemalonios patirtys gali tapti motyvacija pokyčiams. Arba kitais žodžiais tariant atsitiko taip, kad Lietuvos Prezidentui Gitanui Nausėdai pareiškus, kad jis dės visas pastangas, kad LGBT istorija nepasiektų mokyklų privertė mus susiimti ir nepaklusti jo tokiam nepagrįstam norui.

Tolerantiško Jaunimo Asociacija priešingai nei Prezidentas įsiklausė į „Kaunas Pride“ vieną iš reikalavimų – „Norime mokytis apie LGBTQ+ bendruomenės istoriją, kultūrą ir kovą už lygias teises“. Per labai trumpą laiką po eitynių Kaune subūrėme aktyvistų ir įvairių sričių ekspertų grupę ir parengėme leidinį, kuriame iš skirtingų perspektyvų – teisės, politikos, aktyvizmo, meno, religijos, lyčių tematikos ir kt. – pažvelgėme į Lietuvos LGBT+ istoriją. Net per šį labai trumpą laiką nemažai ką atradome, dokumentavome, aptarėme.

Šia gera žinia norime pasidalinti su Jumis dar besibaigiant metams. Jei dar nesugalvojote, ką padovanoti savo artimam draugui, draugei, šeimos nariui, kolegai, mokyklos darbuotojui, labai jūsų lauksime:

Knyga: LGBT+ istorija Lietuvoje. Apybraižos ir komentarai

Pristatymas: Gruodžio 28 d.

Vieta: Naktinio Vilniaus Avilio bare „Studija“, Vilniaus g. 22, Vilnius

18 val. (Renginio trukmė 1 val.)

Kiekvienam dalyviui dovanosime po knygą 

Dėmesio! Atsižvelgiant į šiuo metu galiojančius reikalavimus, norintys dalyvauti renginyje privalo turėti galiojantį Galimybių pasą www.gpasas.lt. Renginio dieną bus taikomi tą dieną galiojantys teisės aktų nustatyti reikalavimai.____________________________________________
📷Renginys bus fotografuojamas, filmuojamas, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose.

Share:

Susiję tekstai: