Baltijos jūros šalių LGBT jaunimo apskrito stalo susitikimas Estijoje

Šiandien pasibaigė Baltijos jūros šalių LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) jaunimo apskrito stalo susitikimas. Rugsėjo 17-21 d. Estijos Tartu mieste susirinko daugiau nei 40 jaunų žmonių iš 7 Baltijos jūros regiono šalių. Renginyje dalyvavo 5 dalyviai iš Lietuvos, 3 TJA nariai bei 2 TJA partnerių organizacijų – „In Corpore“ ir „Arcus Salutaris“ – atstovai.

 

Baltijos jūros šalių LGBT jaunimo apskritas stalas yra tarptautinis projektas, vienijantis 8 valstybių LGBT teisių srityje veikiančias organizacijas, sudarantis galimybes bendradarbiauti, semtis žinių bei patirties iš arčiausiai esančių kaimynų. Apskritą stalą finansuoja SIDA ir ES „Youth in Action“ programa.

 

Per 3 dienas buvo sukurta daugiau nei 100 bendradarbiavimo projektų temų, susipažinta su bendradarbiavimo tarp Baltijos ir Skandinavijos šalių galimybėmis. Atrinktos 4 projekto idėjos buvo plačiau vystytos, jas kartu su tarptautiniais partneriais regione bus siekiama įgyvendinti artimiausiu metu. Renginio metu taip pat buvo gilinamasi į šalių nacionalinės LGBT veiklos strategijas bei diskutuojama, kaip jas įjungti į tarptautinę LGBT strategiją, analizuojami turimi resursai ir reikalinga pagalba sprendžiant kylančias problemas.

 

„Organizacija Arcus Salutaris, yra palyginti nauja organizacija, todėl šis renginys man buvo pirmas, kuriame teko dalyvauti. Susipažinau su žmonėmis iš organizacijų, dirbančių kitose Baltijos jūros šalyse. Aptarėme mūsų panašumus ir skirtumus, sprendėme įvairias problemas, pvz.: žmogiškųjų išteklių kaitos problemą organizacijos viduje ir t.t., tarėmės dėl bendradarbiavimo įvairiais klausimais ateityje. Visgi daugiausia teko dirbti diskriminacijos dėl lyties tapatybės srityje. Sužinojau daug informacijos apie transseksualus, transvestitus ir kitus žmones, kuriuos liečia diskriminacijos dėl lyties problemos; siūlėme tų problemų sprendimo būdus, teikėme konkrečius pavyzdžius ir tarėmės, kaip juos būtų galima įgyvendinti.  Kilo daugybė idėjų, iš kurių labiausiai verta dėmesio visiems pasirodė surengti „trans“ žmonių festivalį Danijoje, taip pristatant šiuos žmones, jų problemas, supažindinant visuomenę su jų gyvenimu ir taip mažinant socialinę atskirtį. Festivalio metu būtų atidaryta „gyvoji biblioteka“, surengtas rašinių, foto nuotraukų konkursas ir aibė kitų įdomių pažintinių programų. Kadangi organizacijos Arcus Salutaris pagrindinis tikslas šiuo metu yra LGBT žmonių sveikatos „iššūkių“ sprendimas, todėl savo organizacijos vardu pasiūliau pagalbą rengiant su sveikatos problemomis susijusias programas.” – Rokas, Arcus Salutaris

 

 

Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: