Įvyko šeštoji TJA stovykla „Kitoks, bet savas“

Diskusija apie perskaitytas istorijas

Diskusija apie perskaitytas istorijas

Smagu prisiminti praėjusio savaitgalio nuotykius, šiltus mielus žmones bei daug prasmingų užsiėmimų. Birželio 26 – 28 d. vyko šeštoji TJA stovykla „Kitoks, bet savas“. Stovykla surengta vaizdingoje vietovėje, jaukioje sodyboje Alytaus rajone.

Stovykloje vykusių užsiėmimų metu gilintasi į pasakas, paprastų žmonių istorijas.

Nuotaikos pakėlimo žaidimas

Jau penktadienio vakarą dalyviai suskirstyti į tris komandas, žaidimų bei įvairių užduočių forma vyko susipažinimas.

Turiningą šeštadienį praleidome skaitydami ir nagrinėdami socialines situacijas, aktyviai diskutuodami, klausydami, sekdami bei vaidindami pasakas. Stengėmės įvardyti visuomenėje dažnus stereotipus, ieškojome iškylančių kartų konfliktų, socialinės atskirties situacijų, bandėme atpažinti jų priežastis, išsakyti savo alternatyvų požiūrį ir sprendimo būdus.

Stebint vaidinimus

Stebint vaidinimusKomandos tądien analizavo tekstus su aprašytomis neįprastomis socialinėmis situacijomis, susiėję draugėn juos aptarinėjo, pateikė savo atsakymus bei diskutavo tarpusavyje.

Po tekstų aptarimų ir diskusijų, vyko vaizdingos pasakos apie saulėgrąžas ir pienę klausymas, kurioje kiekviena komanda turėjo rasti savo tekstuose nagrinėtas tematikas. Vakarop visos komandos pagal pasaką parengė vaidinimus. Vaidino pasirinktas pasakos dalis, kurios geriausiai iliustravo jų nagrinėtas temas. Vaidinimų metu komandos pasitelkusios savo kūrybiškumą, muziką ir dainavimą žaismingai pralinksmino visus stovyklos dalyvius.

Laisvas laikas prie ežero

Visą savaitgalį oras buvęs puikus. Džiaugėmės saule ir laiką, taip pat ir užsiėmimų metu, leidome lauke nuo ryto iki vakaro. Vanduo ežere buvo ne pats vėsiausias, todėl daug maudėmės ar bent jau sėdėjome ant liepto įmerkę kojas į vandenį. Susirinkusieji laisvą laiko leido degindamiesi ir tinginiaudami, o vakare atvėsus norintieji žaidė kvadratą, badmintoną, krepšinį, futbolą, stalo žaidimus, galėjo mėgautis pirties teikiamais malonumais ar paprasčiausiai svajingai linguoti sūpuoklėse.

Pertraukėlė

Į TJA stovyklą susirinko, čia susipažino daug naujų žmonių, iš įvairių Lietuvos vietovių. Tikimės, jog ir ateityje, bendri darbai ir idėjos visus burs ir suartins.

Tai jau šeštoji TJA rengiama vasaros stovykla ir norinčiųjų į ją patekti buvę tikrai daug, į sodybą važiuota perpildytais automobiliais. Jei šįkart nesudalyvavote – nenusiminkite – artimiausiais mėnesiais bus organizuojama dar viena stovykla.

Darius, Tolerantiško jaunimo asociacija

Konstravimo žaidimas

Konstravimo žaidimasDiskusija

DiskusijaDešrelių kepimas

Dešrelių kepimasPrie ežero

Prie ežero

Laisvalaikis

Stebint kvadrato žaidimą

Stebint kvadrato žaidimą

Ant tilto

Ant tiltoPlaukiojimas valtimi

Plaukiojimas valtimi

Share:

Susiję tekstai: