2011 gegužės 21 dieną TJA Kauno skyrius kviečia į „imPULSĄ:”

imPULSas

Š.m. gegužės 21 dieną 10:00 valandą Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje Tolerantiško Jaunimo Asociacijos (TJA) Kauno skyrius jau antrus metus iš eilės visus kviečia į renginį imPULSAS, kurio tikslas – suburti visuomenę ir nevyriausybines organizacijas diskusijai žmogaus teisių tema.

Renginys yra įtrauktas į Europos Jaunimo savaitės, kurią organizuoja Kauno miesto savivaldybės administracijos socialinių reikalų departamento socialinių paslaugų skyrius, renginių programą.

Šiais metais surengti imPULSĄ paskatino pastaruoju metu mūsų šalyje pastebimai blogėjanti žmogaus teisių ir laisvių padėtis. Priimami įstatymai, politikų pasisakymai bei veiksmai, teismų praktika, visuomenės kurstymas prieš įvairias mažumas, neonacių eitynės yra tik dalis šiuo metu visuomenėje kylančių pavojų.

Lietuvos socialinės, teisinės bei politinės situacijos nestabilumas verčia pažeidžiamus visuomenės segmentus vienytis ir viešai kelti klausimą, kodėl nėra užtikrinamos žmogaus teisės, kurios yra reglamentuotos ne tik Lietuvos, bet ir Europos teisės aktais.

Šiųmečio renginio metu įvairių nevyriausybinių organizacijų atstovai dalinsis savo patirtimi, pasakos su kokiomis problemomis yra susiduriama, kaip sekasi kovoti, skleisti informaciją ir dirbti dėl diskriminuojamų žmonių bei diskutuos kitais aktualiais klausimais.

Mūsų tikslas – duoti impulsą visuomenei, kad ji gautų aktualią informaciją, gerbtų kitaip mąstančius žmones ir diskriminuojamų asmenų grupes, stiprinti NVO bendradarbiavimą ir pagalbą, skatinti tarptautinį bendradarbiavimą, politinį aktyvumą, organizuotumą bei iniciatyvumą, kurti ir įgyvendinti įvairius bendrus projektus.

  • Dalyvavimas renginyje – nemokamas.
  • Reikalinga išankstinė registracija: prašome registruotis iki gegužės 19 d. el. paštu tja.kaunas@gmail.com
  • Renginio data: 2011 gegužės 21 d. (šeštadienis), 10:00 val.
  • Renginio vieta: Kauno miesto savivaldybės Didžioji salė (Laisvės al. 96, Kaunas).
  • Renginio rėmėjas: Jaunimo reikalų departamentas prie LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos
  • Renginio partneris: Kauno miesto savivaldybė

TJA Kauno skyriaus informacija

Share:

Susiję tekstai: