Užtikrinkime žmogaus teises savivaldoje

Savivaldos rinkimuose mes galime užsitikrinti, kad be kasdieninių klausimų, tokių kaip viešasis transportas, vaikų darželiai, gatvių duobių lopymas ir pan., taip pat būtų pradėti spręsti žmogaus teisių klausimai.

Skaityti daugiau...

Ar apsivalome sudegindami?

Europos istorija mus moko, kad dominuojanti visuomenės grupė visuomet apibrėžė save per santykį su tuo, ką laikė savo priešu. Kiekvieno kultūrinio ir politinio laikmečio lyderiai savo išlikimo garantu laikė pirmiausia aiškų savų ir priešų įvardijimą. Viskas priklausė nuo dominuojančių interesų, galios ir kuria kryptimi buvo manipuliuojama žmonių tamsumu. Aukomis dažniausiai buvo pasirenkami silpniausi, užnugario neturintys visuomenės nariai: vienišos moterys (raganos), žydai arba čigonai.

Skaityti daugiau...

Gabijos Grušaitės romano „Neišsipildymas” pristatymas

Dar neseniai žmonės tik nustojo diskutuoti apie intriguojančias nuotraukas iš ciklo „Nesvarbu su kuo miegi“ (daugiau info nesvarbusukuomiegi.lt), tačiau šiandien, viena iš nuotraukose pozavusių merginų, Gabija Grušaitė vėlgi šokiruoja visuomenę romanu „Neišsipildymas“, kuriame pasakoja apie lesbietišką meilę.

Skaityti daugiau...

TJA kviečia į „PUBLIKĄ”

„Romeo buvo trisdešimtmetis vyras, o Džuljeta – penkiolikmetis berniūkštis. Publika reagavo nenusakomai. “Federico García Lorca „Publika“.

Skaityti daugiau...