„Beigelių krautuvėlė“ tapo lyčių studijų mokyklos LYSA partnere

Lietuvos žydų bendruomenės „Beigelių krautuvėle“ prisijungė prie Tolerantiško Jaunimo Asociacijos organizuojamos vasaros mokyklos LYSA ir tapo oficialiu partneriu.

Rugpjūčio 24 – 28 d. vyksianti lyčių studijų mokykla „Lyčių studijos ir aktyvizmas Vakarų ir posovietiniame kontekste: teorija, praktika, formos“ (LYSA) pažindins jos dalyvius su penkiomis temomis – nuo saveikinio požiūrio (angl. Intersectionality) feminizme bei neo-liberalios valstybės modelio iki trans* spektro. Paskaitas skaitys ir dirbtuves ves šios srities specialistai iš Vienos (Austrija), Linkopingo (Švedijos), Vidurio Europos (Vengrija) bei kitų universitetų. LYSA dalyviai išgirs lektorių įžvalgas, dalyvaus diskusijose, dirbtuvėse, darbo grupėse bei kituose užsiėmimuose.

Paskaitos vyks Lietuvos žydų bendruomenės Baltojoje salėje, I a., Pylimo g. 4, Vilniuje. Dalis paskaitų ir visa kultūrinė mokyklos programa nemokama ir atvira visiems, kviečiame dalyvauti!

Rugpjūčio 22 d., 19 val., baro „Artistai“ kiemelis, šv. Kazimiero g. 3, Vilnius, susitikimas su filmo „Sangailės vasara“ režisiere Alante Kavaite.

Rugpjūčio 24 d., 9 val., LR Seimas, Konstitucijos salė, Gedimino pr. 53, Vilnius (1-ieji Seimo rūmai), įžanginė vasaros mokyklos LYSA konferencijaLyčių studijos ir sąveikinis požiūris marginalizuotų visuomenės grupių advokacijojeBūtina išankstinė registracija! Registruotis galite užpildę šią formą https://goo.gl/ZrVd63

Rugpjūčio 25 d., 11 val. Tarptautinis queer ir feministinis bendradarbiavimas: ar įmanomas globalus solidarumas? Lektorės dr. Katharina Wiedlack ir Mash Neufeld (Austrija). Lietuvos žydų bendruomenė, Pylimo g. 4, Vilnius, Baltoji salė, I a.

Rugpjūčio 26 d., 9 val.  Socialinių judėjimų „NVO’izacija“ neoliberalioje Europos Sąjungoje ir galimos išeitys, lektorė dr. Monica Obreja (Rumunija). 

Lietuvos žydų bendruomenė, Pylimo g. 4, Vilnius, Baltoji salė, I a.

Rugpjūčio 26 d., 17.10 val. Filmo „Suvienyti pykčio: Act Up istorija“ peržiūra ir diskusija apie lytinį švietimą Lietuvoje Kada Lietuvoje turėsime reprodukcinių ir seksualinių teisių judėjimą?. Diskusija rengiama bendradarbiaujant su LGBT filmų festivaliu „Kreivės“.  Reginys vyks kino teatre „Skalvija“, adresas A. Goštauto g. 2/15.

Rugpjūčio 27 d., 9 val. Trans * aktyvizmas, judėjimai ir teorijos: kodėl ir kaip trans* klausimai yra susiję su visais. Lektorės dr. Katharina Wiedlack ir Mash Neufeld (Austrija). Lietuvos žydų bendruomenė, Pylimo g. 4, Vilnius, Baltoji salė, I a.

Rugpjūčio 20 – 27 d. Vilniuje vyks ir kito vasaros mokyklos LYSA partnerio – LGBT filmų festivalio „Kreivės“ – filmų peržiūros. Įėjimas – auka nuo vieno cento, filmai bus rodomi kino centre „Skalvija“, A. Goštauto g. 2/15. Rugpjūčio 28–29 d. festivalis keliasi į Kauną, rugpjūčio 30 d. į Šiaulius, o savo turą po Lietuvą „Kreivės“ baigs rugsėjo 4–5 d. Klaipėdoje.

 

 

 

Share:

Susiję tekstai: