[KVIETIMAS į TJA STOVYKLĄ] Jeigu žmogaus teisės užkrečiamos – užkrėskime jomis visus!

Šiais metais Tolerantiško jaunimo asociacijos (TJA) įgyvendinamo projekto „Kitoks, bet savas“ organizuojamos stovyklos tema – „Žmogaus teisių injekcija“.

Apie žmogaus teises dažniausiai susimąstome tik tuomet, kai patys jų negalime įgyti ar jų netenkame, taip pat, kai tai patiria mums brangūs žmonės.

Būti pokyčiu gali kiekvienas iš mūsų, tereikia tikėti ir siekti, kad žmogaus teisės taptų įprastu reiškiniu ir būtų apgintos. Jei tai yra tavo tikslas ir tu nori apie tai sužinoti daugiau, susipažinti su bendraminčiais, turi būtinai dalyvauti TJA stovykloje. Atkreipiame dėmesį, kad dalyvių skaičius ribotas, tad neatidėliok ir užpildyk dalyvio atrankos anketą. Pasibaigus atrankai, informaciją visiems atsiųsime el. paštu.

Apie stovyklą:

Ar įmanoma Lietuvą pagydyti nuo lėtinio seksizmo, chroniško rasizmo ir ūmių homofobijos priepuolių?

TJA tvirtai tiki, kad Lietuvos ateitis priklauso jaunimui, kuris gerbia ir naudojasi visomis žmogaus teisėmis. O kada kursime tokią ateitį, jeigu ne dabar? Kiekvienas iš mūsų turi galimybių ir galių, kaip tą padaryti, nors ir nevisada naudojasi ar žino kaip.

Todėl šių metų TJA stovyklos tema – jaunimas už žmogaus teisių padėties gerinimą.

Stovyklos programa sudaryta iš dviejų dalių. Smagioji – prevencinė dalis: komandos formavimo žaidimai, kad pažintume vieni kitus, atsakytume sau, kas yra tos žmogaus teisės, ką jos mums duoda, kaip užkerta kelią mūsų visuomenės ligoms.

Svarbioji – terapinė dalis: mokysimės ir skatinsime vieni kitus būti aktyviais žmogaus teisių gynėjais ir padėti kitiems apsaugoti visuomenę nuo žmogaus teisėms nepalankios veiklos. Šią dalį sudarys lektorių vedami užsiėmimai, kuriuose išgirsime ir diskutuosime apie žmogaus teisių padėtį Lietuvoje: kokie yra palankiausi ir nepalankiausi įstatymai, kurie reguliuoja mūsų gyvenimus Lietuvoje šiuo metu, kokie buvo siūlymai, kaip jie gali paveikti ar veikia mus, kokios įtakos mums turės ateityje.

Na ir trečioji – neoficiali laisvalaikio dalis, kuri yra labai labai svarbi po įtemptos veiklos ir kuria visada visi tik džiaugiasi!

N.B. Stovyklos dalyvių apgyvendinimo ir maitinimo išlaidas apmoka organizatoriai.

Svarbi informacija:
Anketų registracijos pabaiga: 2016 m. rugpjūčio 20 d.
Stovyklos pradžia: 2016 m. rugpjūčio 24 d. 12 val.
Stovyklos pabaiga: 2016 m. rugpjūčio 26 d. 14 val.
Stovykla vyks kaimo turizmo sodyboje, esančioje Alytaus r. savivaldybėje.
Daugiau informacijos apie stovyklą tel. 8 648 21010

Dalyvio atrankos anketa yra čia.

Tolerantiško Jaunimo Asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: