Mokymai: Demokratinės priemonės – žmonių galia!

Aptarkime tokią padėtį: daugelyje Europos Sąjungos valstybių statistiškai LGBT+ žmogaus teisių padėtis yra geresnė nei Lietuvoje. Šiuo klausimu Lietuva yra kur kas panašesnė į agresiją prieš demokratinį pasaulį vykdančią Rusiją. Neabejotinai tokį mūsų panašumą su Rusija lemia daug veiksnių – kultūrinės nuostatos, ilgi metai Sovietų Sąjungoje, supratimo apie žmogaus teises stoka, populizmas, priešiški interesai, silpna pilietinė visuomenė ir t.t. Ką šiuo atveju daryti tiems žmonėms, kurie nori, kad Lietuva keistųsi, kad būtų labiau panaši į Vakarų demokratiškas valstybes?

Veikite! Tai pradėkite daryti dabar, nes akivaizdu, kad pasyvus stebėjimas padėtį tik blogina, bet negerina. Ar viską pakeisite vieni? Ne. Bet būti teisingoje istorijos pusėje – prisidėti prie pokyčių žmogaus teisių labui – yra prasminga, ir nesvarbu, kokia šiandien jūsų galia daryti pokyčius, ar kokio dydžio bus jūsų indėlis. Kai kiekvienas mažas lašelis suvoks, kad jis gali kartu su kitais pratašyti akmenį ir susilieti į jūrą – pokyčiai bus neišvengiami.

Taikydami įvairias demokratines priemones, galime pasiekti neįtikėtinų rezultatų. Be kita ko, įgyvendinant įvairias veiklas – įgyti įvairių patirčių, daugiau išmokti, praplėsti savo pažinčių ratą ir tobulėti.

Vienas iš įkvepiančių pavyzdžių – feminisčių aktyvisčių grupė „Femen“ (ukrainiečių kalba: Фемен), kurios tikslas – ginti moterų teises. Organizacija išgarsėjo tarptautiniu mastu organizuodama originalias socialines akcijas, kurių metu atidengtomis krūtinėmis aktyvistės protestuoja prieš seksualinį išnaudojimą, religines indoktrinacijas, seksizmą, homofobiją ir kitas socialines problemas nacionaliniu ir tarptautiniu lygmeniu. Grupė įkurta Ukrainoje, o dabar veiklą vykdo iš Prancūzijos.

Tačiau protestas ir pokyčių siekis gali vykti kur kas įvairiau –  biurokratinėmis priemonės, teisinėmis iniciatyvomis, memais socialiniuose tinkluose, jūsų meno kūriniais, dalyvavimu socialinėse akcijose, paramos skyrimu nevyriausybinėms organizacijoms, diskusijomis su artimaisiais prie Kalėdų stalo ir t.t.

Kiekvienas iš mūsų, norėdami prisidėti prie žmogaus teisių padėties gerinimo, galime rasti būdų, kaip tą padaryti. Tačiau kaip pasisemti idėjų veiklai? kaip išsirinkti tinkamiausias priemones? Ir, svarbiausia, kaip imtis veikti?

Todėl mes čia, su rėmėjų indėliu ir partnerių pagalba, šiais metais organizuojame TJA stovyklą, kurią skirsime savo gebėjimų stiprinimui ir jos metu sužinosime daugiau apie demokratines priemones, jų taikymą pokyčiams ir advokacijos veikloms vykdyti.

Stovykloje ir mokysimės, ir kursime, veiksime savarankiškai bei komandomis, linksmai žaisdami, rimtai diskutuodami, įkvepiančiai dalydamiesi patirtimis. Tad paskubėk pildyti anketą ir junkis prie mūsų!

Pabaigę stovyklą-mokymus, išeisime sustiprėję ir labiau pasitikintys savimi, o šio siekio mums padės siekti šios veiklos įgyvendinimo partneriais – Labdaros ir paramos fondu Frida, VšĮ „Ante litteram“, Lietuvos sakaliukų sąjunga, Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga.

Iniciatyva įgyvendinama Aktyvių piliečių fondo remiamo projekto „Rainbow Challenge“ už LGBT+ teises ir galimybes“, kuris yra EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų dalis, Tolerantiško Jaunimo Asociacijos įgyvendinamos ir Jaunimo reikalų agentūros remiamos programos „Kitoks, bet savas“ bei projekto „Rainbow Challenge”, kuris įgyvendinamas bendradarbiaujant su Rosa Luxemburg fondu, rėmuose.

_______________________________________

Svarbi informacija:

Anketų registracijos pabaiga: 2022 m. rugpjūčio 12 d. 12 val.

Stovyklos-mokymų pradžia: 2022 rugpjūčio 16 d.

Stovyklos-mokymų pabaiga: 2022 rugpjūčio 18 d. 

Stovykla vyks Alytaus rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje – mokymų centre.

Daugiau informacijos apie stovyklą tel. 8 612 01192, info@tja.lt.

Dalyvio anketa. Spausti čia.

Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: