Walking debates. Discrimination.

Stereotipų, apie diskriminaciją Lietuvos mokykloje laužymas, Anykščiai, Anglų Kalbos Studijos vasaros stovykla, liepos 7-8 d., 70-čiai 11-17 metų paaugliams. Užsiėmimo metu moksleiviams buvo pristatoma „Rainbow Challenge“ klubo (GSA) įdėja ir jos skirtumas nuo ankstesnių, į diskriminacijos mažinimą orientuotų intervencinių programų.

Taip pat, moksleiviai buvo kviečiami tyrinėti savo nuostatas apie įvairias diskriminuojamas grupes, vaikštančių debatų užsiėmimo pagalba – stovyklautojams buvo pateikiami teisingi arba stigmatizuojantys teiginiai apie homoseksualius, biseksualius, translyčius asmenis, specialiuosius poreikius ir autizmo spektro sutrikimą turinčius asmenis bei moksleivius, gyvenančius vaikų namuose, lyčių lygybę, išvaizdos aspektus bei bendri su diskriminacija ir patyčiomis susiję teiginiai.

Po šio užsiėmimo, Projekto savanoris Jonas Lynda pasidalijo savo asmenine istorija, susijusia su savęs atradimu, priėmimu ir patyčių patyrimu bei diskutavo su moksleiviais jiems iškilusiais klausimais.

Renginio pabaigoje su moksleiviais, kurie norėtų kurti ir dalyvauti užmezgėme ryšį tolesniam bendradarbiavimui.

Su dalimi iš renginyje dalyvavusių moksleivių po pranešimo.

Iniciatyva įgyvendinama Aktyvių piliečių fondo remiamo projekto „Rainbow Challenge“ už LGBT+ teises ir galimybes“, kuris yra EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų dalis bei Tolerantiško Jaunimo Asociacijos įgyvendinamos ir Jaunimo reikalų departamento remiamos programos „Kitoks, bet savas“ rėmuose.

Share:

Susiję tekstai: