Patyčių prevencijai skirta LGBT+ konferencija „Spalvos“

𝙆𝙡𝙖𝙞𝙥𝙚̇𝙙𝙖 – 𝙀𝙪𝙧𝙤𝙥𝙤𝙨 𝙟𝙖𝙪𝙣𝙞𝙢𝙤 𝙨𝙤𝙨𝙩𝙞𝙣𝙚̇ 𝟮𝟬𝟮𝟭. Atradome bendrų tikslų ir tapę draugais bendrai pirmą kartą 𝙇𝙞𝙚𝙩𝙪𝙫𝙤𝙨 𝙪𝙤𝙨𝙩𝙖𝙢𝙞𝙚𝙨𝙩𝙮𝙟𝙚 𝙧𝙚𝙣𝙜𝙞𝙖𝙢𝙖̨ 𝙇𝙂𝘽𝙏+ 𝙠𝙤𝙣𝙛𝙚𝙧𝙚𝙣𝙘𝙞𝙟𝙖̨ „𝙎𝙥𝙖𝙡𝙫𝙤𝙨“, skirtą patyčių prevencijai. Sieksime atkreipti dėmesį į patyčių tarp jaunimo problemos svarbą bei kurti saugesnę aplinką Klaipėdoje LGBT+ ir kitų emocinį smurtą patiriančioms jaunimo grupėms.

📌𝙍𝙀𝙂𝙄𝙎𝙏𝙍𝘼𝘾𝙄𝙅𝘼:  Atlikite tai dabar, vienas juokas!!!

🌈 Konferencijoje dalyvausiantys žmogaus teisių bei jaunimo organizacijų, LGBT+ bendruomenės, Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai, politikai, ekspertai ir kiti dalyviai ne tik apžvelgs esamą patyčių paplitimo tarp jaunimo situaciją, aptars šios problemos pasekmes miestui bei jo gyventojams, bet ir supažindins su jau įgyvendintais sveikintinais patyčių prevencijos projektais. 

Taip pat konferencijos metu bus siekiama nustatyti ir pagrindinius uždavinius, padėsiančius Klaipėdai tapti lydere Lietuvoje įgyvendinant patyčių tarp jaunimo prevencijos politiką bei sprendžiant su tuo susijusius iššūkius. O renginio metu iškelti pagrindiniai tikslai bus įtvirtinti konferencijos pabaigoje pasirašytu memorandumu. 

Renginio programa

10.00-10.30 val. – Dalyvių registracija10.30-10.45 val. – Sveikinimo žodis
10.45 -11.10 val. – Patyčių paplitimas tarp jaunimo Lietuvoje ir Klaipėdoje – situacijos apžvalga
Eglė Tamulionytė, kampanijos „Be patyčių“ koordinatorė, Vaikų linijos darbuotoja
11.10-11.35 val. – Patyčių ištakos – kultūrinis seksizmas
Dr. Margarita Jankauskaitė, Lygių galimybių plėtros centro ekspertė
11.35-12.00 val. – Ar galime sukurti laimingesnė visuomenę, be diskriminacijos, patyčių ir
neapykantos kalbos?
Dr. Liutauras Labanauskas, Lietuvos socialinių mokslų centras
12.00-12.30 val. – Kavos pertrauka
12.30-12.55 val. – LGBT+ jaunuolių padėtis Lietuvoje, poreikiai ir emocinė sveikata COVID-19 pandemijos laikotarpiu
Eglė Kuktoraitė, Nacionalinės LGBT teisių organizacijos LGL komunikacijos vadovė
13.20-13.45 val. – Valstybės vaidmuo kuriant saugią aplinką emocinį smurtą patiriančių jautrių jaunimo grupių atstovams
Tomas Vytautas Raskevičius, LR Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas
13.45-14.10 val. – LGBT+ asmenis ir juos palaikančiųjų grupės Klaipėdos aukštosiose mokyklose – misija (ne)įmanoma?
Ernesta Smilingytė, Prieglius Žuklys, Vilniaus universiteto LGBT+ grupės Valdybos nariai
14.10-14.35 val. – Bendruomeninių savipagalbos judėjimų formavimasis, Rainbow Challenge grupių bendrojo ugdymo procese projekto pristatymas.
Rasa Katinaitė, psichologė, VDU absolventė, Labdaros paramos fondo „Frida“ ir Tolerantiško Jaunimo Asociacijos darbuotoja, besispecializuojanti GSA grupių metodikoje
14.35-15.00 val. – Kavos pertrauka

DISKUSIJA

15.00-16.00 val. – Diskusija „Namų darbai, kuriuos turėtų atlikti Klaipėda, kad taptų lydere Lietuvoje įgyvendinant patyčių tarp jaunimo prevencijos politiką bei sprendžiant su tuo susijusius iššūkius“16.00-16.05 val. – Memorandumo pasirašymas
16.05-16.30 val. – Spaudos konferencija

Tolerantiško jaunimo asociacija be organizacinio indėlio ketina pristatyti GSA iniciatyvas įgyvendinamas Aktyvių piliečių fondo remiamo projekto „Rainbow Challenge“ už LGBT+ teises ir galimybes“, kuris yra EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų dalis bei Tolerantiško Jaunimo Asociacijos įgyvendinamos ir Jaunimo reikalų departamento remiamos programos „Kitoks, bet savas“ rėmuose.

____________________________________________
Atsižvelgiant į šiuo metu galiojančius reikalavimus, norintys dalyvauti renginyje privalo turėti Galimybių pasą www.gpasas.lt. Renginio dieną bus taikomi tą dieną galiojantys teisės aktų nustatyti reikalavimai.
____________________________________________
📷Renginys bus fotografuojamas, filmuojamas, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

Nepamirškite 📌𝙍𝙀𝙂𝙄𝙎𝙏𝙍𝘼𝘾𝙄𝙅𝘼!

Share:

Susiję tekstai: