Tolerantiški žmonės paminės dieną prieš homofobiją

Kvietimas į renginį

Prieš aštuoniolika metų gegužės 17 d. Pasaulio sveikatos organizacija viešai paskelbė, kad homoseksualumas nėra liga. Nuo tada šia diena siekiama atkreipti dėmesį į sunkumus, su kuriais susiduria homoseksualūs žmonės asmeniniame gyvenime, darbe ir siekiama plačiau apie tai informuoti visuomenę bei paskatinti geriau suprasti dėl netradicinės orientacijos atskirtį patiriančius šeimos narius, artimuosius, draugus ir bendrapiliečius.

 

Šia proga daugelyje pasaulio ir Europos valstybių vyksta renginiai skirti šiai dienai paminėti.

 

Kvietimas į renginį

 

Lietuvoje dauguma homoseksualių žmonių negali būti savimi, neslėpdami savo seksualinės orientacijos, o atskleidę ją rizikuoja susidurti su didžiuliais sunkumais. Tolerantiško jaunimo asociacija kviečia stengtis pažinti ir priimti, o ne pasmerkti, atstumti ar kitaip izoliuoti šalia mūsų esančius kitokius žmones.

 

Kviečiame kartu paminėti dieną prieš homofobiją ir ateiti gegužės 17 d. (šeštadienį) 13 val. pažiūrėti „Skalvijos“ kino teatre šia proga rodomą filmą „Tamsiai mėlyna, beveik juoda”.

Po filmo diskutuosime tema: „Identifikacijos baimė: kodėl homofobai nenori atitinkamai vadintis?”. Diskusija vyks Jakšto g. 22-15, Vilniuje. Nežinantiems kaip nuvykti siūlome po filmo eiti kartu.

 

Renginio rengėjai ir rėmėjai: Tolerantiško jaunimo asociacija, Jaunimo centras „In Corpore”, Naujoji kairė 95, Lietuvos gėjų lyga.

 

Dėkojame kino teatrui „Skalvija“ už sudarytą galimybę pažiūrėti filmą.

Share:

Susiję tekstai: