Tolerantiško jaunimo asociacija visuomenei pristatė naująjį projektą

2009 m. birželio 30 d. BNS spaudos konferencijų salėje spaudos konferencijoje „Kodėl svarbu prisidėti prie LGBT palankios socialinės aprėpties (įtraukties)“ Tolerantiško jaunimo asociacija pristatė Nyderlandų karalystės užsienio reikalų ministerijos remiamą projektą „Struggle for yourself – LGBT Rights“. Spaudos konferencijoje dalyvavo Nyderlandų karalystės ambasadorė Vilniuje  Annemieke Ruigrok, prof. Marija Aušrinė Pavilionienė, Lietuvos gėjų lygos valdybos pirmininkas Vladimir Simonko ir Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas Vytautas Valentinavičius.

„Projektu „Kovok už save – LGBT teises“ bus siekiama Lietuvos gėjų bendruomenės stiprinimo. Taip pat bus atnaujinamas ir tobulinamas gėjams skirtas tinklalapis, jame bus skelbiama informacija gėjų tėvams. Kita projekto dalis bus nukreipta į socialinės ir teisinės pagalbos vystymą, nes LGBT bendruomenė šiuo metu tos pagalbos neturi. Numatyta išversti ir išleisti leidinius, pritaikytus tėvams, kad jiems būtų aiškiau, kaip elgtis, jei jų šeimoje yra homoseksualus sūnus ar dukra“, – pristatydamas projektą kalbėjo Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas Vytautas Valentinavičius.

Prof. Marija Aušrinė Pavilionienė konferencijoje kalbėjo:

„Dėkoju Nyderlandų karalystės ambasadorei poniai Annemieke Ruigrok ir Nyderlandų karalystės Užsienio reikalų ministerijos darbuotojams, kurie parėmė du švietėjiškus lytinių mažumų projektus, skirtus žmogaus teisių sampratos plėtrai, žmogaus teisių aiškinimui, pagarbos žmogui diegimui Lietuvos visuomenėje.“

„Tolerantiško jaunimo asociacijos projektui „Kovok už save – LGBT teises“ rašiau rekomendaciją, skirtą Nyderlandų karalystės ambasadai. Ypač remiu šį projektą, nes jis sukurtas ir lytinių mažumų, ir heteroseksualios bendruomenės narių švietimui.“

Konferencijoje Nyderlandų karalystės ambasadorės Vilniuje Annemieke Ruigrok kvietimu taip pat dalyvavo Prancuzijos, Ispanija, Belgijos ir Danijos ambasadoriai ir Suomijos, Vengrija ir Norvegijos ambasadų atstovai.

Projekto trukmė vieneri metai. Projekto pradžia 2009 m. birželio mėnuo – pabaiga 2010 m. birželio mėnuo.


Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: