Prezidentė susitiko su jaunimo orgnaizacijų atstovais

Trečiadienį, rugpjūčio 12 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė didžiausių ir aktyviausių šalies jaunimo organizacijų atstovus.

 

Prezidentės teigimu, jaunimo politika turi išlikti prioritetine sritimi, o už jaunimo reikalus atsakingos institucijos privalo imtis reikiamų žingsnių jaunimo interesams ginti ir jų veiklai skatinti. Pasak šalies vadovės, sunkmetis neturi sužlugdyti pilietinio ugdymo ir sustabdyti aktyvaus jaunimo veiklos. 

 

 

Jaunimo orgnaizacijų atstovai kalbėjo apie savonarystės svarbą, NVO finansavimo problemas, regioninę veiklą. Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Vytautas Valentinavičius dalyvaudamas susitikime su prezidente Dalia Grybauskaite minėjo, kad finansinės krizės metais būtina siekti socialinių grupių įtraukties ir vengti lytinių mažumų diskriminavimo. Pokalbio metu su prezidente D. Grybauskaite Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Vytatuas Valentinavičius kalbėjo:

 

„Būtina siekti lygiateisiškumo principo įgyvendinimo Lietuvoje vykdant visus tartptautinius įsipareigojimus. Lytinių mažumų diskriminavimas vienas iš opiausių socialinių problemų su kuriomis susiduria Lietuva.“

 

„Pagal tai kokį dėmesį valstybės skiria mažumoms, kaip sprendžiamos jų problemos galima pasakyti apie demokratijos išsivystymo lygį  valstybėse, todėl būtina skirti didesnį dėmesį lytinių mažumų diskriminavimo problemoms Lietuvoje ir siekti, kad homoseksualūs asmenys galėtų jaustis lygiaverčiais Lietuvos piliečiais.“

 

Pabrėždama jaunimo organizacijų svarbą visuomenėje, Prezidentė paragino jaunimo lyderius aktyviai veikti ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet telkti ir atokiausių rajonų jaunus žmones. Šiuo metu tik 20 procentų jaunų žmonių dalyvauja visuomeninėje veikloje.

 

Prezidentė ragina jaunimą aktyviau dalyvauti ne tik visuomeniniame ir kultūriniame, bet ir politiniame šalies gyvenime. Šalies vadovė įsitikinusi, kad nauja karta gali pakeisti politinę kultūrą, padėti kurti pilietinę visuomenę, savo gebėjimais prisidėti prie šalies gerovės kūrimo.

 

Sveikindama šalies jaunimą Tarptautinės jaunimo dienos proga, Prezidentė pabrėžė, kad sunkmečiu neįkainojama savanoriška jaunų žmonių veikla. Jos įsitikinimu, savanorystė turi būti populiarinama kaip vertybė ir ieškoma būdų, kaip teisiškai reglamentuoti šią veiklą. 2011 metai visoje Europos Sąjungoje bus paskelbti Savanoriškos veiklos metais.

 

Prezidentė užtikrino sieksianti, kad šalies jaunimui būtų prieinamas kokybiškas išsilavinimas ir garantuotas aukštojo mokslo finansavimas.

 

 

 

Tolerantiško jaunimo asociacijos ir Presidento spaudos tarnybos informacija

 

 

 

Share:

Susiję tekstai: