Piliečių persekiojimas tampa kasdienybe?

Lietuvoje formuojamas labai pavojingas precedentas, galintis mūsų šalį paversti policine valstybe. Tarybiniais laikais vykdytas piliečių persekiojimas dėl politinių pažiūrų gali vėl tapti kasdieniu dalyku.

Skaityti daugiau...

Dalyvių atranka į tarptautinius jaunimo mainus „Strategies against Oppression“

Tolerantiško jaunimo asociacija skelbia dalyvių atranką į tarptautinius jaunimo mainus tolerancijos tema „Strategies Against Oppression“.

Skaityti daugiau...
TJA - IGLYO

Gairės švietimui LGBTQ tematika

2007 metų pavasarį IGLYO (Tarptautinė gėjų ir lesbiečių jaunimo organizacija)  ir OBESSU (Organizacinis vidurinių ir profesinių mokyklų mokinių biuras) sukvietė apie tris dešimtis mokinių ir LGBTQ teisių aktyvistų siekdamos aptarti ugdymo LGBTQ tematika prieinamumo galimybes švietimo įstaigose.

Skaityti daugiau...

Lietuviai – homoseksualų teises vadina privilegijomis

Kai daugelio pasaulio šalių visuomenės sprendžia homoseksualių asmenų santuokos ir įsivaikinimo klausimus, Lietuva vis dar homoseksualių žmonių teises vadina privilegijomis.

Skaityti daugiau...
ANSO konferencija apie heteronormatyvumą

ANSO konferencija apie heteronormatyvumą

Sausio 25 – vasario 1 dienomis Strasbūre vyko ANSO (Šiaurės šalių studentų gėjų ir lesbiečių asociacija) ir Europos Tarybos (Council of Europe) organizuojamas tarptautinis susitikimas. Dalyvavo 28 aktyvistai iš 20 pasaulio šalių, įskaitant ir tokias retai konferencijose sutinkamas valstybes kaip Islandija, Armėnija, Gruzija, Libanas ar Kirgizija.

Skaityti daugiau...