JAV valstybės departamento ir TJA atstovai aptarė LGBT teisių problemas Lietuvoje

Birželio 30d. į Lietuvą atvyksta JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton. Pirmą kartą Lietuvoje viešinti aukšto rango politikė dalyvaus Demokratijų bendrijos renginiuose, skirtuose paminėti dvejų metų Lietuvos pirmininkavimo šiam neformaliam forumui pabaigą.

JAV valstybės sekretorė ir jos administracija aktyviai gina žmogaus teises. Aptarti LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualai, transeksualai) situacijos Lietuvoje ir jos gerinimo galimybių šiandien JAV Valstybės departamento atstovai susitiko su Tolerantiško jaunimo asociacija.

 

Susitikimo metu buvo aptartos aktualiausios LGBT teisių problemos Lietuvoje: daromas valdžios institucijų spaudimas organizacijoms, dirbančioms LGBT teisių srityje, Seime svarstomi homofobiškų įstatymų projektai, valdžios institucijų nenoras spręsti problemas, su kuriomis susiduria LGBT bendruomenė, bei bandymai jas izoliuoti nuo kitų žmogaus teisių ir kt.

Taip pat buvo aptartos ir bendradarbiavimo galimybės, siekiant gerinti žmogaus teisių situaciją Lietuvoje.

„Manome, kad tarptautinė parama yra labai svarbi, siekiant gerinti žmogaus teisių situaciją Lietuvoje, ir džiaugiamės, kad dabartinė Jungtinių valstijų administracija skiria dėmesio žmogaus teisių klausimams, neišskiriant ir LGBT,“ – po susitikimo sakė Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos pirmininkas Artūras Rudomanskis.

Tolerantiško jaunimo asociacijos tikslas – skatinti pagarbą žmogui ir jo teisėms, burti aktyvius žmones veiklai prieš visų rūšių diskriminaciją. Organizacijos veikloje dalyvauja per 250 narių.

Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: