Įspūdžiai iš susistikimo su merginomis iš Kongo ir Vietnamo

Gegužės 19 dieną Tolerantiško Jaunimo Asociacijos atstovės susitiko su dviem šiuo metu Lietuvoje gyvenančiomis prieglobstį (apsaugą) gavusiomis užsienietėmis: Tshilumba Mbwaya ir Bui Thi Ngoc Dung. Tshilumba Mbwaya yra dvidešimtmetė mergina iš  Kongo Demokratinės respublikos, esančios centrinėje Afrikos dalyje. Tshilumba į Lietuvą atvyko 2008 metais. Jos geriausia draugė, vietnamietė Bui Thi Ngoc Dung, Lietuvą pasiekė keletą mėnesių anksčiau nei Tshilumba. Tačiau vos susipažinus merginoms abi tapo neišskiriamomis draugėmis. Kaip juokauja Bui Thi Ngoc Dung: “mes net abi mokomės dažytojo specialybės, kad galėtume drauge dažyti sienas“.

Prieš tris savaites atvykusios iš Pabradėje esančio Užsieniečių registravimo centro, merginos labai džiaugiasi gyvenimu Vilniuje. Vienintelė problema, pasak jų, yra pinigų stoka, tačiau šioje situacijoje joms padeda Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija ir Caritas.

Abi merginos yra komunikabilios ir puikiai kalbančios lietuviškai. Viso susitikimo metu nenutilo merginų juokas bei sužavėjo trykštantis optimizmas. Merginos savo ateitį sieja su Lietuva ir, įgijusios amato, tikisi susirasti darbą bei toliau gyventi Vilniuje. Toleratiško Jaunimo Asociacija ir toliau žada palaikyti kontaktą su šiomis merginomis bei tiki jų sėkme 🙂

Akimirkos iš susitikimo:

Share:

Susiję tekstai: