Kviečiu kartu kurti LGBT+ draugišką visuomenę

Tolerantiško Jaunimo Asociacija jau beveik dešimtmetį prisideda prie įvairovę gerbiančios visuomenės kūrimo. Prisijungti prie vienintelės tokios jaunimo organizacijos Lietuvoje – garbė ir atsakomybė. Per tuos metus įvykdyta daug reikalingų projektų – nemokami ŽIV tyrimai, darbas su  mokyklomis, skatinant tarpkultūrinį ugdymą bei mažinant patyčias, metodikos LGBT+ vaikų turintiems tėvams leidimas, psichologinė pagalba mūsų bendruomenės nariams bei daugybė kitų veikų.

Į TJA pirmą kartą atėjau 2009 m., kai kartu su Artūru Rudomanskiu bei kitais aktyvistais sėdome į mašiną ir nuvažiavome į Kauną „palakstyti“ troleibusu centrinėmis miesto gatvėmis ir nustebusius troleibuso keleivius pavaišinti saldumynais bei kitais skanėstais, pagamintais ne Lietuvoje. Per neįprastas vaišes ir svetingumą projektas „Sveiki atvykę“ bandė priminti tuo metu nacionalizmo bangos pagautai Lietuvos visuomenei, kad imigrantai – ne problema, o galimybė mokytis, keistis, pažinti. Nors visus renginius ir akcijas po penkerių metų prisiminti sunku, tačiau niekada nepamiršiu, kai tais pačiais metais TJA organizuotoje diskusijoje pirmą kartą viešai pasakiau, kad nesu heteroseksuali, tapo viena reikšingiausių akimirkų mano gyvenime, leidusių palaipsniui pradėti gyventi atvirai ir laisvai.

Tai akimirkos, kurios skatino mąstyti, išdrįsti, kovoti už savo ir kitų teises, keisti savo aplinką ir šalį kurioje gyvename. Tikiuosi, kad kartu su TJA sukursime tiek sau, tiek aplinkiniams tokias erdves, platformas ar tramplinus į įvairovę puoselėjančią visuomenę, kurioje homofobija nėra vertybė. TJA yra vieta, kurioje laukiamos Jūsų idėjos, iniciatyvumas, noras keisti ir prisidėti prie TJA veiklų bei patiems įgyvendinti savo projektus. Kurkime mus gerbiančią visuomenę, kurioje jaustumėmės patogiai ir oriai kartu!

Jūratė Juškaitė

Jūratės Juškaitės CV

Share:

Susiję tekstai: