Bičiuliai, šiandien aš jau nebesu Tolerantiško Jaunimo Asociacijos pirmininkė

Bičiuliai, šiandien aš jau nebesu Tolerantiško Jaunimo Asociacijos pirmininkė.

Praėjo iš tiesų puikūs metai. Akimirkos, kurias praleidome kartu, lieka užfiksuotos ne tik nuotraukose, bet ir atmintyje, kaip vienos įspūdingiausių, kurios suteikia vilties, kad Lietuvoje gyvensime kaip pilnaverčiai piliečiai. Ir gana greitai.

Iš tiesų, kas galėjo pagalvoti, kad uždraustoji „Gintarinė širdis“ vėl išvys dienos šviesą ir jūsų dėka dalis tiražo bus išplatinta Lietuvos bibliotekoms. Kad kovo 11-ąją žygiuosime Gedimino prospektu ir nebūsime užgauliojami, o vaivorykštės vėliava ramiai plėvesuos prie Katedros. Arba kad Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga TJA siūlymu pagaliau bus pašalinta iš Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos.

O ar prisimenate „Euro Pride“ eiseną Rygoje, kai žygiavome kartu su dar dešimčia kitų organizacijų, kurios važiavo į Rygą tam, kad išreikštų solidarumą su mumis, Lietuvos LGBT?

Praėjusi vasara atrodo lyg būtų buvusi bendruomenės renginių maratonas: po Rygos rengėme tradicinę TJA stovyklą, kurią organizavo jaunimas, dar tik atrandantis save, bet tuo pačiu ir turintys daugybę žinių ir atrodo, mąstantys daug laisviau nei mes kažkada turėjome galimybę.

Vasara pasibaigė lyčių studijų mokykla LYSA, kuri inicijavo diskusiją apie lyčių studijų būtinumą Lietuvoje, suteikė galimybę mokytis ne tik trisdešimčiai mokyklos studentų, bet ir plačiajai publikai. Mokykloje sutiko dalyvauti ir režisierė Alantė Kavaitė, kurios darbo grafikas – ypač įtemptas. Tai vertinu kaip pasitikėjimą TJA.

Visi šie išvardyti ir nepaminėti dalykai nebūtų galėję įvykti be draugų ir partnerių tokių kaip asociacija „In Corpore”, Lietuvos žmogaus teisių centras, „Įvairovės ir edukacijos namai“, Lygių galimybių plėtros centras, Žmogaus teisių stebėjimo institutas, nacionalinė LGBT organizacijos LGL, Romas Zabarauskas, asociacija „Demetra“, Nacionalinis socialinės integracijos institutas, Lietuvos žydų bendruomenė, Lietuvos sakaliukų sąjunga, „Psichikos sveikatos perspektyvos“, Austrijos ambasada Vilniuje, Vilniaus universiteto Studentų atstovybės programa „Be etikečių“, Neringa Dangvydė, Vika Matuzaitė, Laura Semenauskaitė, Asta Volungė, Vaida Tretjakova, Gediminas Sargelis, Goethe institutas Lietuvoje, Inga Augustytė, Dovilė Alseikaitė, Lietuvos liberalus jaunimas, labdaros paramos fondas „Frida“. Šis sąrašas dar galėtų tęstis visą puslapį.

Norisi atskirai padėkoti LR Seimo narėms – prof. Marijai Aušrinei Pavilionienei ir dr. Giedrei Purvaneckienei ne tik už konkrečius darbus, kuriuos nuveikėme kartu, bet labiausiai už moralinį palaikymą – žinojimą, kad šios Seimo narės palaikė ir ateityje palaikys mūsų bendruomenę, supras jos problemas ir viltis.

Ačiū TJA komandai už suteiktą galimybę mokytis ir dirbti LGBT bendruomenės labui.

Ačiū savo partnerei Biruitei, kuri taikstėsi su viršvalandžiais, vasaros savaitgaliais atskirai ir dažnu stresu, kurį parnešdavau namo.

Mane rasite žmogaus teisių portalo manoteises.lt puslapiuose. Tikiuosi, kad šis portalas jums bus artimas ir naudingas, stengsimės, kad jame atsispindėtų ir LGBT bendruomenės problemos bei džiaugsmai.

Share:

Susiję tekstai: