Įžvelgiame homofobijos kurstymą pasitelkiant valstybines institucijas

Tolerantiško jaunimo asociacija kreipėsi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą ir Švietimo ir mokslo ministeriją dėl Ugdymo plėtotės centro prie ŠMM interneto puslapyje skelbiamos informacijos, kuri kursto homoseksualių žmonių diskriminaciją. Teigiama, jog homoseksualumas susiformuoja dėl psichologinių asmens ar jo tėvų problemų, lytinės prievartos ir, kad homoseksualumas yra „lytinis nevisavertiškumas“, o atkurti heteroseksualų lytinį potraukį gali padėti psichologai.

Skaityti daugiau...

Amžiams į spintą!

Viena iš kebliausių problemų, su kuria susiduria LGBT bendruomenė, yra heteronormatyvumas. Šis įsitikinimas, jog iš esmės, visi žmonės yra heteroseksualūs ir kad būtent heteroseksuali orientacija yra pranašesnė, žemina kiekvieną ne heteroseksualų individą ir apsunkina jų asmeninį gyvenimą. Tačiau verta pastebėti, kad ši nuostata kenkia visiems žmonėms, nepriklausomai nuo tapatybės ar orientacijos. Todėl labai svarbu kalbėti apie tai, įsigilinti į problemos šaknis ir analizuoti pasekmes, ieškoti būdų kovoti su šiuo fenomenu.

Skaityti daugiau...

Vykdome Žmogaus teisių organizacijų koaliciją sustiprinsiantį projektą

Žmogaus teisių organizacijų koalicija (ŽTOK) pradeda vykdyti Nevyriausybines organizacijas vienijančių asociacijų institucinio bendradarbiavimo stiprinimo projektą, finansuojamą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) lėšomis.

Skaityti daugiau...