Moterys įvardina savo kandidatus į LR Seimą

Nevyriausybinių moterų organizacijų tinklas REGINA ir iniciatyvą palaikančios jaunimo organizacijos nori atkreipti politinių partijų, visuomenės dėmesį, kad Lietuvos vyriausybė yra pasirašiusi vykdyti JT 1994 m. tarptautinės Kairo konferencijos ir JT 1995 m. tarptautinės Pekino konferencijos moterų klausimais veiksmų programą ir platformą, ir tuo įsipareigojo įtraukti lyčių aspektą, moterų teisių klausimus į aukščiausią politinį lygmenį, vyriausybės strategijas ir programas.

 

Moterų organizacijų tinklas REGINA ir iniciatyvą palaikančios jaunimo organizacijos prieš LR Seimo rinkimus susipažinę su partijų programomis, pažymi, kad per 15 metų nematyti žymesnių poslinkių, formuojant politinių partijų strategiją šiais klausimais, jie net neminimi partijų programose (išskyrus Socialliberalų partijos programą). Tai leidžia manyti, kad valstybė tik deklaruoja rūpestį dėl lyčių lygių galimybių, o prisikaupusių problemų realiai nesprendžia. Maža to, pastarosios kadencijos parlamentarai priėmė moteris ir šeimas diskriminuojančią Valstybinės šeimos politikos koncepciją, nutarė svarstyti moterų ir porų pasirinkimą atimantį Gyvybės apsaugos prenatalinėje fazėje įstatymo projektą.

 

Stebėdamas parlamentarų darbą, moterų NVO tinklas REGINA ir iniciatyvą palaikančios jaunimo organizacijos siūlo visuomenei 2008 m. spalio 12 d. rinkimuose remti šiuos kandidatus į LR Seimą:

 

1. Marija Aušrinė Pavilionienė
2. Birutė Vėsaitė
3. Giedrė Purvaneckienė
4. Lilija Vasiliauskienė
5. Regina Daukšienė
6. Roma Žakaitienė
7. Algirdas Sysas
8. Algis Čaplikas
9. Eligijus Masiulis
10. Gema Umbrasienė
11. Juozas Palionis
12. Gintaras Steponavičius
13. Irena Šiaulienė

 

Organizacijų tinklas REGINA remia tuos kandidatus, kurie skelbia ir gina žmogaus, ypač moterų teises, įskaitant ir reprodukcines.

 

Tinklas REGINA:

 

1. Anykščių bendruomenės centras
2. Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras
3. Anykščių socialinių paslaugų centras
4. Visuomeninė organizacija „Branda”
5. Kauno moterų draugija
6. Lygių galimybių plėtros centras
7. Marijampolės apskr.,,Moterų namai – krizių centras”
8. Marijampolės apskrities moters veiklos centras
9. Moterų informacijos centras
10. Naujos kartos moterų iniciatyvos
11. Panevėžio politikių klubas „Veiklios moterys”
12. Šeimos planavimo ir seksualinės sveikatos asociacija
13. ŽIV/AIDS paveiktų moterų asociacija
14. Loreta Trakinskienė

 

Plačiau: BNS

Share:

Susiję tekstai: