Tolerantiško jaunimo asociacija prašo iškelti bylą Seimo nariui Petrui Gražuliui

Tolerantiško jaunimo asociacija

Kovo 22 d. Tolerantiško jaunimo asociacija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo Seimo nariui Petrui Gražuliui pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 170 straipsnį, numatantį atsakomybę už smurto kurstymą prieš žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl grupinės priklausomybės.

 

Vasario 26 d. „Lietuvos Ryto televizijos“ laidoje „Super L.T.“ Seimo narys P. Gražulis demonstravo šaunamąjį ginklą ir teigė šaudysiantis į eitynių „Už lygybę“ dalyvius. Asociacijos nuomone, toks politiko švaistymasis ginklu bei jį lydintys grasinimai negali būti suprasti kitaip, kaip viešas raginimas imtis smurto ne tik prieš homoseksualius asmenis, bet ir prieš žmogaus teisių ir lygių galimybių gynėjus.

Tolerantiško jaunimo asociacijaAsociacija primena, kad Seimo nariai, kaip ir visi Lietuvos Respublikos piliečiai, privalo laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų ir atsakyti už jų pažeidimus. Tolerantiškas jaunimas yra įsitikinęs, kad deramas Seimo nario P. Gražulio pasisakymų, kurstančių neapykantą ir raginančių smurtauti, įvertinimas paskatintų aktyvesnę tokio pobūdžio nusikaltimų prevenciją, o tuo pačiu atviros, drąsios ir europietiškos visuomenės vystymąsi.

Asociacijos atstovai išreiškia nuomonę, kad Seimo nariai, viešai niekindami dalį Lietuvos piliečių ir tuo pažeisdami įstatymus, laužo Seimo nario priesaiką, žemina patį Seimą kaip visos tautos atstovybę ir nusižengia visų Lietuvos piliečių referendume priimtai Konstitucijai. Asociacija tikisi, kad Seimo nario mandatas P. Gražuliui nesudarys galimybės išvengti atsakomybės už jo nusikalstamą veiką. Asociacijos atstovai turi vilties, kad Seimo narys P. Gražulis elgsis garbingai ir atsisakys Seimo nario neliečiamybės, vykstant bylos tyrimui.

 

Tolerantiško jaunimo asociacijos tikslas – skatinti pagarbą žmogui ir jo teisėms, burti jaunimą veiklai prieš visų rūšių diskriminaciją. Organizacijos veikloje dalyvauja per 250 narių.

Kontaktinis asmuo:

Artūras Rudomanskis
Tolerantiško jaunimo asociacija
valdybos pirmininkas
+370 683 04748
arturas@tja.lt
tja.lt

Share:

Susiję tekstai: