Edukacinis leidinys „Sveiki atvykę!“

Europa – tai ne tik žemynas, kuriame yra daugiau nei keturios dešimtys valstybių, tarp jų ir Lietuva, tačiau pirmiausia tai – daugybės skirtingų žmonių namai.

 

Gyvendami demokratėjančiame, sparčių pokyčių ir naujovių laikotarpyje, ne visuomet spėjame pažinti pasaulį. Neretai to, ko mes nepažįstame, – vengiame. Įvairiais būdais mėginame svetimus, naujus, kita vertus, neišvengiamus dalykus atitolinti nuo savęs. Tačiau ar visada įsitikiname, ar tie iš pažiūros svetimi, tolimi dalykai yra grėsmė mūsų gerovei, laisvei, kultūriniam, socialiniam ar kitokiam savitumui? O gal atvirkščiai – jie atneša naujų žinių, skirtingų patirčių, kultūrinę įvairovę, paveldą..?

 

Istoriškai žmonių migracija yra nuolatinė. Tačiau Nepriklausomybės laikotarpiu atsivėrus Lietuvos sienoms,  šalies gyventojams suintensyvėjusi imigracija ir emigracija vis dar yra iššūkis. Šiame leidinuke pateikiama informacija – tai mažiausia, ką kiekvienas turėtume žinoti apie žmones, kurie atvyksta į ir išvyksta iš mūsų šalies, apie procesus ir veiksnius, kurie daro įtaką tokiam jų gyvenimui.

 

 

Norėdami nemokamai gauti spausdintą knygelę paštu:

susisiekite su mumis el. paštu andrius@tja.lt, info@tja.lt arba telefonais +370 5 261 84 83 ir +370 683 04748.

 

Galite parsisiųsti ir knygelės elektroninę versiją PDF formatu.

 

 

Ši knygelė parengta kaip „Sveiki atvykę!“ projekto dalis, įgyvendinant 2009 m. Europos fondo trečiųjų šalių piliečių integracijai programą. Projekto tikslas – skatinti trečiųjų šalių piliečių integraciją į Lietuvos visuomenę gilinant abipusį pažinimą bei siekti sudaryti užsieniečiams sąlygas išsaugoti ir plėtoti savo socialinį ir kultūrinį tapatumą visuomenėje.

Share:

Susiję tekstai: