Mokymai ir paskaitos

Mokymai mokyklose

 

Projekto metu šalies mokyklose buvo surengti jaunimo mokymai pagal organizatorių sukurtą ir ekspertų patvirtintą programą.

 

Dvi dešimtys Lietuvos mokyklų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės bei Utenos apskričių buvo atrinktos dalyvauti projekto programoje – jaunimo mokymuose. Jų tikslas – stiprinti bendrojo lavinimo mokyklų suvokimą, žinias apie trečiųjų šalių piliečius, jų integracijos svarbą Lietuvoje, socialinį bei kultūrinį savitumą, visuomenės pagarbos stoką užsieniečiams bei galimybes jauniems žmonėms įsitraukti visuomeniniais tikslais siekiant prisidėti prie trečiųjų šalių piliečių integracijos Lietuvoje. Taip pat mokymais buvo siekiama didinti ir mokytojų kompetencijas, skatinant juos domėtis šia sritimi irdažniau įtraukti multikultūriškumo ugdymo aspektus mokymo procese.

 

Mokymų pradžioje trumpai pristatomasis projekto vykdytojų pranešimas, po kurio buvo rodomas dokumentinis edukacinis filmas, kurį galite rasti ir mūsų svetainėje. Kartu su juo pateiktos ir integruotos užduotys, kad mokiniai, žiūrėdami filmą galėtų pateikti atsakymus. Pabaigoje vykdytos diskusijos, kurių metų vykdytojai atsakinėjo į mokinių bei pedagogų klausimus, patys domėjosi jų nuomone, patirtimi.

 

Galite parsisiųsti mokymų „Sveiki atvykę!“ medžiagą PDF formatu.

 

 

 

Paskaitos

 

Vykdant projektą „Sveiki atvykę!“ planuojama surengti dvi paskaitas Vilniuje ir Klaipėdoje. Šie miestai pasirinkti kaip didžiausi trečiųjų šalių piliečių telkimosi centrai Lietuvoje.

 

Paskaitų metu planuojama pristatyti filmą, organizuoti diskusiją su tais, kurie nori mokytis, aktyviai dalintis žiniomis ir būti išgirstais, su tais, kurie savo visuomeniniu, intelektualiniu autoritetu ar kitais būdais veikia mūsų visuomenę. Taip pat projekto vykdytojai yra numatę skaityti pranešimą aptariant temos aktualumą, trečiųjų šalių piliečių integracijos problematiką, statistiką, organizacijų ir visuomenės indėlį darant įtaką pokyčiams ir pan.

 

Rengiant paskaitas, kaip jų sudedamąją dalį ketinama pirmą kartą Lietuvoje pritaikyti Tolerantiško jaunimo asociacijos kartu su tarptautiniais partneriais rengtą ir vystytą metodologiją „Įvairovės komanda“.

 

„Įvairovės komanda“ – tai solidarus ir nepriklausomas kolektyvas, atviras bet kokiam asmeniui, kuris siūlo jo ar jos tikrąją istoriją. Įvairovės Komandos nariai yra atviri asmenys, priklausantys skirtingomis socialinėms grupėms (šiuo atveju – trečiųjų šalių piliečiai), kurie gali, nori ir yra pasirengę pademonstruoti savo orumą, pagarbą žmogaus teisėms, skirtumų turtingumui; jie prisiima pareigas kaip šalies gyventojai ir nuoširdžiai pristato savo realų gyvenimą tai visuomenei, su kuria gyvena, dirba, mokosi, leidžia laisvalaikį siekdami parodyti, kad harmonija mūsų įvairovės viduje yra galima.

 

Paskaitos vyks:

 

Miestas Vieta Laikas, data
Klaipėda Klaipėdos Universiteto Pedagogikos fakultetas, 201 aud. (S. Nėries g. 5, Klaipėda) Birželio 20 d. 12 val.
Vilnius Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas, 303 aud. (Vokiečių g. 10, Vilnius) Birželio 21 d. 18 val.

 

Galite parsisiųsti paskaitų „Sveiki atvykę!“ medžiagą PDF formatu.

Share:

Susiję tekstai: