Sveikiname Seimui pateiktą pažangią iniciatyvą

Tolerantiško jaunimo asociacija sveikina Seime užregistruotą Partnerystės įstatymo projektą, kuris sudarytų galimybes pradėti veikti partnerystės institutui Lietuvoje. Ši pažangi iniciatyva suteiktų galimybę sustiprinti žmogaus teisių apsaugą ir įtvirtinti demokratines vertybes mūsų šalyje.

 

 

Ne santuokos pagrindu sudarytų šeimų yra ne tik kitose valstybėse, bet ir Lietuvoje, tačiau ilgą laiką viešojoje erdvėje tokios šeimos buvo dirbtinai ignoruojamos, dažnai netgi niekinamos. Sukurta antikonstitucinė Šeimos koncepcija – tai tik vienas iš pavyzdžių ir priemonių, kuriomis siekta įtvirtinti šeimų diskriminaciją ir neigti jų įvairovę. Tikimės, kad Seimo narės prof. Marijos Aušrinės Pavilionienės pateiktas įstatymo projektas pakeis šią neigiamą tendenciją ir sudarys galimybes vykdyti į realiai egzistuojančias šeimas Lietuvoje orientuotą šeimos politiką.

 

„Džiaugiuosi, kad įstatymo projektas išplės šeimos santykių teisinę apsaugą ir dėl lygių galimybių visiems asmenims įtvirtinimo sudarys prielaidas šalies piliečiams lengviau pasirinkti, kaip įtvirtinti gyvenimo kartu faktą. Taip pat džiaugiuosi, kad rengiant projektą buvo atsižvelgta į Tolerantiško jaunimo asociacijos teiktus pasiūlymus bei rekomendacijas, kuriomis siekiama visų asmenų lygiateisiškumo prieš įstatymą principo,“ – teigia Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos pirmininkas Artūras Rudomanskis.

 

Asociacija tikisi, kad Seimas nepritrūks ryžto ir priims šį įstatymo projektą, atitinkantį pasaulinius teisinius standartus. Šeimų įvairovės pripažinimas užtikrintų saugesnę aplinką šalies piliečiams, sudarytų prielaidas pajausti, kad jie yra svarbūs valstybei ir jos gerovei.

 

 

Įstatymo projektas

Aiškinamasis raštas

 

 

Tolerantiško jaunimo asociacijos pranešimas

 

Share:

Susiję tekstai: