Tolerantiško Jaunimo Asociacija kreipėsi į Vilniaus tarptautinį oro uostą prašydama paaiškinti dėl prieigos prie www.gayline.lt ribojimo

Tolerantiško Jaunimo Asociacija kreipėsi į Vilniaus tarptautinį oro uostą prašydama paaiškinti, kodėl jungiantis prie atvirosios interneto prieigos (Wi-Fi) oro uosto teritorijoje, draudžiama lankytis tam tikrose lietuviškose interneto svetainėse.

 Kreiptis į oro uosto administraciją buvo nuspręsta, kai Tolerantiško Jaunimo Asociacija per mėnesį sulaukė 2 asmenų nusiskundimų, kurie oro uoste negalėjo prisijungti prie visuomeninės gėjų ir lesbiečių informacinės svetainės www.gayline.lt.

 Vilniaus tarptautinio oro uosto, kaip valstybinės intitucijos, prašoma pateikti nustatyta tvarka ir terminais paaiškinimus, kokiu teisiniu pagrindu yra uždraustas svetainės www.gayline.lt naršymas, jeigu šios svetainės naršymui vis dar yra taikomi draudimai. Atkreiptinas dėmesys, kad www.gayline.lt yra visuomeninė Lietuvos gėjų ir lesbiečių svetainė, kurioje nėra riboto naudojimo turinio informacijos (erotinio ar pornografinio) ir toks draudimas traktuotinas, kaip diskriminacija seksualinės orientacijos pagrindu.

Tolerantiško Jaunimo Asociacija – organizacija, vienijanti per 300 narių. Jos tikslas – skatinti pagarbą žmogui ir jo teisėms, vienyti gyventojus veiklai prieš visų rūšių diskriminaciją.

 Kontaktinis asmuo

Artūras Rudomanskis

valdybos pirmininkas

Tolerantiško jaunimo asociacija

+370 683 04748

info@tja.lt

Share:

Susiję tekstai: