Grožio salono vadovas: mano LGBT darbuotojai ir klientai turi jaustis saugiai

Vilniečių mėgstama grožio studija „Vasco“ – jau ir LGBT+ draugiška. TJA pakvietus UAB „Vasca“ prisidėti prie LGBT+ palankių, socialiai atsakingų įmonių, atsakymas buvo toks: „Būtinai! Kur, kaip ir kada?“. Įmonės įkūrėjas ir vadovas Vladislavas Žukovas sako, kad homoseksualūs žmonės ir juos palaikantys asmenys bei artimieji yra ir bus grožio studijos klientai, kuriuos palaikyti – būtina.

 PAPASAKOKITE TRUMPAI APIE SAVO ĮMONĘ

Man patinka tai, ką darau. Su tokia motyvacija iškeliavau į Angliją, kad grįžęs galėčiau pradėti savo verslą. Tik sugrįžęs 2011 m. atidariau pirmąją savo kirpyklą. Daug pokyčių įvyko, netgi persikraustėme į naujas didesnes patalpas. Šiuo metu pas mus dirba jau 12 žmonių. Visi jie – kruopštūs, kūrybingi ir profesionalūs specialistai. Savo veiklą išplėtėme, dabar vykdome ne tik plaukų, bet ir veido priežiūrą, atliekame kūno procedūras ir depiliaciją, nagų priežiūrą, oficialiai platiname priežiūros priemones. Galime pasidžiaugti, kad kartu su talentingiausiais meistrais įkūrėme ir mokyklą, kurioje rengiame grožio industrijos specialistus, suteikiame galimybę jiems tobulėti. Šiandien įmonė mums – ne tik darbas, bet ir mūsų gyvenimas.

KODĖL NEDVEJODAMI SUTIKOTE PASIRAŠYTI LGBT+MEMORANDUMĄ?

Memorandumo iniciatyvą remia net 4-ios labai įtakingos Europos Sąjungos valstybių ambasados, manau, jau vien tai liudija, kad ši iniciatyva yra svarbi. Tikiu, kad galime gyventi valstybėje, kurioje visi piliečiai bus gerbiami.

TAIP, BET AR NEBIJOTE, KAD PRARASITE DALĮ KLIENTŲ?

Nebijau. Negaliu rizikuoti nei savo darbuotojų, nei klientų teisių ir jų gerovės sąskaita. Jūs irgi vengtumėte vietos, kurioje iš jūsų tyčiotųsi, žemintų ar jaustumėtės nesaugiu. O mes esame grožio studija, žmonės turi išeiti laimingi ir gražūs. Nes gražūs žmonės laimingi, o laimingi žmonės irgi gražūs.

JEI NEPRIEŠTARAUSITE, TRUPUTĮ IŠPLĖSIU ANKSTESNĮ KLAUSIMĄ: AR NEBIJOTE, KAD PRARASITE DALĮ PAJAMŲ?

Geriau paaukosiu 1000 Lt kiekvieną mėnesį iš savo pelno, bet mūsų klientai ir darbuotojai bus saugioje aplinkoje. Taip pat  jei homofobija tvyrotų mūsų darbe, mes prarastume ir negautume dar daugiau, nes homoseksualūs žmonės ir juos palaikantys asmenys ar artimieji taip pat yra ir bus mūsų įmonės klientai.

KO PALINKĖTUMĖTE KITOMS ĮMONĖMS?

Drąsos. Saugi darbo vieta darbuotojams ir laimingi klientai yra siekiamybė ir verslo plėtros garantas. Mes pasirašėme todėl, kad žinome, jog visiems rodyti daugiau pagarbos nekenkia.

Kalbino Artūras Rudomanskis

Share:

Susiję tekstai: