Tarptautinę tolerancijos dieną švęsk su Tolerantiško Jaunimo Asociacija!

Draugai, kviečiame Jus dalyvauti Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimo ir Tolerantiško Jaunimo Asociacijos (TJA) 9-erių metų gimtadienio renginiuose Kaune, lapkričio 14 d. ir lapkričio 17 d. Vilniuje. Kaune, Vytauto Didžiojo universitete TJA valdybos narė dr. Nida Vasiliauskaitė skaitys paskaitą „Toleruokite mus…“/Ačiū, ne! Tolerancija kaip galios santykis“.

 

Paskaitoje akademikė ir portalo DELFI.lt komentatorė siūlys, kaip nuplauti „tolerancijos“ sąvoką nuo jos dabartinių viešumos apnašų. Paskaitos pradžia – 16 val., Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakultete (207 auditorija, Muitinės g. 7, Kaunas). Įėjimas – laisvas!

 Nuo 18 val. kviečiame į kino teatrą „Romuva“ (Laisvės al. 54, Kaunas), kuriame bus rodomas Goethe’s instituto Lietuvoje dovanojamas perspektyvaus vokiečių režisieriaus debiutinis filmas „Sacha*“ (Vokietija, 2010) apie komiškai sudėtingą jauno žmogaus kelią link atsiskleidimo. 

Prieš filmo peržiūrą taip pat bus renkamos lėšos Neringos Dangvydės pasakų rinkinio „Gintarinė širdis“ perleidimui. Leidinys vos pasirodęs buvo skandalingai išimtas iš prekybos dėl knygoje pavaizduotų tos pačios lyties porų. Vakaro svečiai turės progą iš anksto už auką įsigyti prieš Kalėdas pasirodysiančio rinkinio antrąjį, patobulintą leidimą. 

Įėjimas – auka nuo 1 ct. Surinktas lėšas skirsime „Gintarinės širdies” perleidimui.

Lapkričio 17 d. Vilniuje, kino teatre „Pasaka” taip pat žiūrėsime filmą „Sacha”. Per renginį taip pat rinksime lėšas Neringos Dangvydės pasakų rinkinio „Gintarinė širdis“ perleidimui. DĖMESIO – Vilniuje vyksiančiame renginyje bus galima pabendrauti su knygos „Gintarinė širdis” autore Neringa Dangvyde.

Įėjimas – auka nuo 1 ct. Surinktas lėšas skirsime „Gintarinės širdies” perleidimui. 

„Saša“ Rež. Dennis Todorovic. Komedija, drama, Vokietija, 2010. 102`

Gyvenimas gali būti toks sudėtingas. Ypač, kai tu devyniolikmetis gėjus, įsimylėjęs savo pianino mokytoją, Būti gėjumi Vokietijoje nėra nieko ypatinga. Nebent tu dar neatsiskleidęs, tavo motina svajoja tave ateityje matyti žymiu pianistu, o tėvas trokšta, kad grįžtum į gimtąją Juodkalniją ir nenori nė girdėti apie gėdingą homoseksualumą. Galiausiai tavo mylimas mokytojas nusprendžia suvis išvykti iš šalies. Pats tinkamiausias metas ryžtis permainoms, nepaisant grėsmingų jų pasekmių.
Originalo kalba: vokiečių, serbų
Subtitrai: lietuvių

Share:

Susiję tekstai: