Martin Luther King: „I have a dream”

1963 m. rugpjūčio 28-ąją, Martin Luther Karalius pateikė savo didingą, „aš turiu svajonę kalbą” ant laiptų prie Lincoln’o paminklo Vašingtone. Žemiau yra pilnas jo kalbos tekstas.

Skaityti daugiau...
Konferencijos dalyviai

TJA nariai ANSO kasmetinėje konferencijoje

Rugpjūčio mėnesį TJA nariai dalyvavo ANSO (Šiaurės šalių LGBTQ studentų organizacijų asociacijos) rengiamoje kasmetinėje konferencijoje, kuri šiemet vyko Reikjavike, Islandijoje.

 

Konferencijos tema “Queer wonderland“ – pasaulio ateities vizijos kūrimas, kurioje buvo siekiama parodyti draugiškus santykius tarp skirtingų seksualinių orientacijų žmonių.

Skaityti daugiau...

Apklausa rodo, kad pabėgėliai Lietuvoje jaučiasi saugūs ir norėtų čia likti

Pusė pabėgėlių liktų Lietuvoje, dauguma jų menkai išsilavinę ir neturi jokios specialybės; labiausiai jie pasitiki medikais, socialiniais darbuotojais, pabėgėlių centrų administracija. Vietinė valdžia, priimdama sprendimus, atsižvelgia ir į jų nuomonę; tik pusė apklaustųjų atsakė turintys sąlygas ir pakankamas galimybes plėtoti savo kultūrinį ir socialinį savitumą.

Skaityti daugiau...
Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba

Mūsų draugai ir rėmėjai

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba Europos pabėgėlių fondas Europos socialinis fondas Europos Sąjunga Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Jaunimo reikalų departamentas Vilniaus miesto savivaldybė In Corpore…

Skaityti daugiau...

Padėkime jaunimui su negalia

Visuomenė jau išmoko priimti žmones, kitokius nei jie. Valstybė mokosi rūpintis neįgaliaisiais, jų interesais, architektams keliami reikalavimai visada pagalvoti ir spręsti žmonių su negalia judėjimo problemas. Šiandien, pamatę gatvėje neįgaliojo vežimėlį, niekas neatsisuka ir nebado pirštais. Jaunimas studijuoja universitetuose, siekia aukštojo mokslo, ieško darbo, tampa specialistais. Jie jau nebe atstumtieji ir kovoja toliau, kad galėtų mėgautis visaverčiu gyvenimu, kaip ir kiekvienas iš mūsų.

Skaityti daugiau...

TJA Palangoje skatino kultūrų dialogą

Vienas populiariausių šalies kurortų Palanga rugpjūčio mėnesį tapo aplinkosauginių idėjų centru. Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje inicijuoto projekto „Europiečių žaliosios atostogos“ metu čia buvo įkurta atvira vasaros erdvė, sutraukusi poilsiautojus pažinti Europos šalis. Šio renginio uždarymo dieną renginiuose dalyvavo bei juos vykdė ir Tolerantiško jaunimo asociacijos atstovai.

Skaityti daugiau...

Prokurorų akiratyje – signatarės knyga apie homoseksualus

Reaguodama į Tolerantiško jaunimo asociacijos (TJA) skundą Kauno apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo diskriminacijos ir neapykantos kurstymo signatarės Rūtos Gajauskaitės sudarytoje knygoje „Sodoma ir Gomora“.

Skaityti daugiau...
Stovyklos atidarymas

Haris Poteris ir tolerancijos medis – TJA

Kai susimąstai apie tai, kas įvyko praėjusį savaitgalį, jauti, kad kažko trūksta, kažkas praėjo. Tačiau taip būna kaskart, kai sudalyvauji TJA vasaros stovykloje. Kaip tik todėl galime pasigirti, kad tai jau 5-oji tradicine tapusi stovykla. Lyginant su ankstesnėmis, galima pajusti organizacinius pokyčius, bet atmosfera išlieka ta pati – atvira, draugiška, tolerantiška.

Skaityti daugiau...

Dėl tariamų ir tikrųjų ES Tolerancijos vilkiko tikslų

Šiandien, rugpjūčio 20 d., Vilniuje prekybos centro „Hyper Rimi” teritorijoje (Savanorių pr. 16), lankysis Europos Sąjungos geltonas vilkikas „Už įvairovę. Prieš diskriminaciją” (toliau – Tolerancijos vilkikas). Nuo 2004 metų Tolerancijos vilkikas kasmet aplanko ES šalis, turo metu skleisdamas informaciją žmonėms apie ES anti-diskriminacinius teisės aktus ir skatindamas toleranciją įvairioms socialinėms grupėms. Akcijos metu yra ugdoma žmonių tolerancija įvairių asmenų grupių atžvilgiu: dėl amžiaus, negalios, lyties, rasės ir etninės priklausomybės, seksualinės orientacijos, t.y. dėl visų draudžiamų diskriminacijos pagrindų, įvardintų Europos Bendrijos 2000 metais priimtose Darbo užimtumo ir Rasės direktyvose.

Skaityti daugiau...

M.A.Pavilionienė: Padaryk gerą darbą ir tarki žodį žmogui, kuriam esi reikalingas

Tai – žodžiai Donorų himno, kuris skatina žmones kitiems dovanoti savo kraujo, o po mirties – kūno organus. Kuris pabrėžia žmonių bendrystę ir reikšmę donorystės, kuri gelbsti gyvybę, pratęsia žmogaus gyvenimą, dėkingumu išlieka kraują gavusiojo atmintyje. Ir dovanotas kraujas, ir laiku ištartas supratimo žodis gali prikelti žmogų gyvenimui. O po mirties paimti organai gali išgelbėti gyvybę žmonėms, sergantiems širdies, kepenų, inkstų, kasos, plaučių ligomis, tiems, kurių pažeistos akys, oda, kaulai, žarnynas.

Skaityti daugiau...