„Baltic Pride” vakarėlis – gegužės 9-ąją

Tarptautinis alternatyvios kultūros festivalis „Ladyfest Vilnius‘2009” kviečia Jus prisijungti prie pirmųjų „Baltic Pride”, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) bendruomenių padėtį trijose Baltijos valstybėse ir skatinti įvairios lytinės orientacijos asmenis suvokti mūsų įvairovę ir vienybę, žingsnių Vilniuje bei dalyvauti laisvę nuo lyčių stereotipų skelbiančiame renginyje “FREE YOUR MIND!”, gegužės 9 d. Vilniaus klube “SOHO”.

Renginio metu Jus turėsite progą dalyvauti kūrybiniame užsiėmime „Lytį susikurk pats“ arba kitaip „Drag king“ sesijoje (20 val.). Tikimės, kad šis užsienyje populiarus veiksmo seminaras padės dalyviams pažvelgti į lyčių ir seksualumo problemas „iš arčiau“, analizuoti ir nustatyti savas ribas tarp moteriškumo ir vyriškumo, praktiškai išbandyti skirtingus vaidmenis ir eksperimentuoti su savo išvaizda. Jeigu norisi „pabūti svetimame kailyje“, registruokis el.paštu info@nkmi.lt, dalyvių skaičius ribotas (užsiėmimą ves „Dragon kings“ grupė iš Švedijos, užsiėmimas anglų kalba).

Taip pat pirmą kartą Lietuvoje bus rodoma trumpametražių filmų programa „Fucking different“(Vokietija, 2007). „Kaip lesbietės įsivaizduoja gėjų seksualumą, kaip gėjai įsivaizduoja lesbiečių seksualumą?“. Šis klausimas buvo užduotas keturiolikai filmų kūrėjų iš Berlyno, kurių buvo prašoma išreikšti savo požiūrį, fantazijas, vaizdinius apie kitą lytį trumpais filmukais.

Galiausiai, renginį užbaigs “Dragon kings” (Švedija) pasirodymas, kurio metu bus įkūnijami visuomenėje vyraujantys lyčių stereotipai ir pateikiami kaip žaismingas vaidinimas. Kaip teigia, „Dragon Kings“: „Būti drag‘u – tai naujos ekspresijos paieškos. Tai leidžia išsklaidyti iliuzijas, kurios teigia, kad būtent lytis nusprendžia žmogaus sugebėjimus ir ypatybes. Buvimas drag‘u turi labai stiprų politinį atspalvį, todėl mums tai yra labai svarbu. Mūsų pasirodymai yra seksualūs, ekscentriški ir pilni energijos, todėl jų tikslas – pralinksminti publiką ir sukelti daug triukšmo!“

SUKELKIME TRIUKŠMĄ KARTU! FREE YOUR MIND!

Organizatoriai: Naujos kartos moterų iniciatyvos, Tolerantiško jaunimo asociacija ir Lietuvos gėjų lyga.

Share:

Susiję tekstai: