Naujasis TJA socialinių vakarų sezonas Kaune

Šį penktadienį, lapkričio 2-ąją, Tolerantiško Jaunimo Asociacija (TJA), bendradarbiaudama su Kokteilių baru LuLu, pradeda naująjį socialinių vakarų sezoną Kaune. Po trumpos pertraukos į laikinąją sostinę grįžtantys socialiniai vakarai Kauno mieste gyvenančiai LGBT bendruomenei žada pateikti platų spektrą aktualių temų ir diskusijų bei įdomių ir vertingų susitikimų.

Jau tapo įprasta, jog TJA socialinių vakarų metu tiek Vilniuje, tiek Kaune pristatomi įvairaus pobūdžio, problematikos, tematikos ir žanro filmai, diskusijos, užsiėmimai kūrybinėse dirbtuvėse, stalo žaidimų vakarai ir pan. Naująjį TJA socialinių vakarų sezoną žadama pradėti TJA narių ypač pamėgtomis filmo peržiūromis ir jau šiam penktadieniui siūlomas 1975-ųjų metų kultinis amerikiečių miuziklas „Šiurpusis Rokio Šou” („The Rocky Horror Show”).

Net gi po daugiau kaip 30 metų šis unikalus filmas išlieka viena keisčiausių juostų. 2005 metais filmas buvo įtrauktas į Jungtinių Valstijų Nacionalinio kino registro Kongreso bibliotekos saugomų filmų sąrašą, kaip kultūriškai, istoriškai ir estetiškai reikšmingas. Richardo O’ Brieno sceninio miuziklo („The Rocky Horror Show”) ekranizacija buvo pradėta rodytį kino teatruose naktiniu seansu (Midnight Show) ir įgavo keistos mistikos bei siaubo formą, tapdama viena labiausiai žinomų kultinių klasikų.

Tai buvo vienas pirmųjų didžiųjų kino studijų filmų, šiuo atveju – kino studijos „20th Century Fox” kūrinys, kuris pateko į vidurnakčio kino filmų rinką. Dauguma kino teatrų Amerikoje jį rodo ir dabar, tai ilgiausiai kino teatruose rodomas filmas, ir neatrodo jog jis žada iš ten pasitraukti! Šį kartą filmo peržiūra rengiama pačiame miesto centre įsikūrusiame kokteilių bare LuLu (Laisvės al. 54, Kaunas). Filmo peržiūra nemokama.

Ši muzikinė, fantastine siaubo komedija prasideda, kai jauniems sužadėtiniams Bredui (Barry Bostwick) ir Dženet (Susan Sarandon) sprogsta automobilio padanga. Įstrigę nežinomoje ir lietingoje vietoje jie netoliese pamato vaiduoklišką pilį. O nuo čia ir prasideda velniška kelione su „Frankenšteino” ir „Drakulos” iliuzijomis. Pasirodo pilis priklauso transvestitui Dr. Frank-N-Furteriui (Tim Curry, jis taip pat šį vaidmenį atliko ir teatre), kuris save apibudina kaip „mielą transvestitą iš transeksualios Transilvanijos”…

Apie Tolerantiško Jaunimo Asociacijos organizuojamus vakarus visada galima sužinoti TJA svetainėje, TJA Facebook puslapyje ir atnaujintame GayLine.lt renginių kalendoriuje. Naująjame socialinių vakarų sezone TJA planuoja tęsti filmų peržiūrų tradiciją ir pristatyti nemažą pluoštą naujų, dar nerodytų ir vertų dėmesio filmų, tarp kurių – Mysterious Skin (2004), Shelter (2008), C.R.A.Z.Y. (2005), Le temps qui reste (2005), Breakfast With Scot (2007), Get Real (1998), Veselchaki (2009), A Single Man (2009) ir daugelis kitų.

Jei pasiklydai ar iškilo klausimų – rašyk Monikai, numeriu +37065282399 | Daugiau informacijos – facebook.com/TJA.Kaunas ir facebook.com/LuLuLounge bei el. paštu lulukaunas [eta] yahoo.com

Share:

Susiję tekstai: