Tarptautinis „Sialon II“ projektas

Tolerantiško jaunimo asociacija kartu su Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centru įgyvendindama tarptautinį projektą „SIALON II“, kurio pagrindinis tikslas įvertinti lytiškai plintančių infekcijų (LPI) paplitimą ir prevencijos poreikius, siekiant mažinti LPI paplitimą tarp vyrų, turinčių lytinių santykių su vyrais. 

Kviečiame vyrus, turėjusius lytinių santykių su vyrais, pasinaudoti paskutine galimybe iki gegužės 31 d. sudalyvauti tyrime bei nemokamai ir anonimiškai pasidaryti ŽIV, virusinių hepatitų B ir C bei sifilio tyrimus*.

Tyrimai atliekami:

VILNIUJE, medicinos centre „ASMEDA“, adresu Šeiminyškių g. 21, Vilnius

Darbo laikas: II ir IV 15:00-19:00**

Daugiau informacijos: 8 646 88600

KAUNE, medicininių tyrimų laboratorijoje „ANTĖJA“, adresu Žemaičių pl. 37.

Darbo laikas: I-V 8:00-17:00

Daugiau informacijos: 8 684 24658

KLAIPĖDOJE, medicininių tyrimų laboratorijoje „ANTĖJA“, adresu Priestočio g. 12.

Darbo laikas: I-V 8:00-16:00

Daugiau informacijos: 8 616 23356

Taip pat, tyrimo metu, kiekvienas dalyvis gaus kompensaciją už dalyvavimą tyrime – 20 LTL Maximos dovanų čekį, o jei sudalyvaus visi 3 pakviestieji žmonės, tai pakvietęs asmuo gaus dar 20 LTL kompensaciją!

Daugiau informacijos: sialon@ulac.lt arba telefonu 8 646 88600

*RPR – Sifiliui nustatyti

TPHA – Sifilio diagnozės patikslinimui

ŽIV COMBI PT – Žmogaus imunodeficito viruso ½ (ŽIV) antikūnių tyrimas

HBsAG – Hepatito B viruso (HBV) HBs Ag antigeno nustatymas imunofermentiniu metodu

Anti HBcor bendras – Hepatito B viruso (HBV) HBcor antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

Anti HBs kiekybinis – Hepatito B viruso (HBV) HBs antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

Anti-HCV – Hepatito C viruso (HCV) antikūnų nustatymas

** Nuo balandžio 23 iki gegužės 2 d. tyrimai atliekami darbo dienomis nuo 8:00 iki 19:00. Dėl vizito rekomenduojame susitarti telefonu.

Projekto,  kuriame dalyvauja 14 Europos šalių, pagrindinis vykdytojas – Veronos universitetinė ligoninė (Azienda Ospedaliera Universitaria Integrata Verona). Projekto tikslas – įvertinti lytiškai plintančių infekcijų (LPI) paplitimą ir prevencijos poreikius, siekiant mažinti LPI paplitimą tarp vyrų, turinčių lytinių santykių su vyrais.

Projekto tikslo bus siekiama taikant respondentų suformuotos imties (angl. respondent-driven sampling – RDS) metodą. Šis metodas panašus į plačiau žinomą „sniego gniūžtės“ metodą, sukurtą sunkiai pasiekiamoms – slaptoms visuomenės grupėms tirti. Tikimasi, kad taikant RDS metodą VSV per savo socialinius tinklus padės įtraukti į tyrimą daugiau šios grupės narių.

Tokio pobūdžio tyrimas Lietuvoje atliekamas pirmą kartą. Kadangi šis tyrimas tuo pačiu metu atliekamas ir kitose Europos šalyse, bus galima ne tik nustatyti LPI paplitimą ir tolesnės prevencijos kampanijos būdus, bet ir palyginti LPI paplitimą kitose Europos šalyse.

Tyrimas savanoriškas ir anoniminis, jo metu nemokamai bus teikiama pirminė profesionali gydytojo konsultacija ir atliekami tyrimai dėl LPI (ŽIV, sifilio, hepatito B ir C, chlamidiozės). Dalyviai bus kviečiami užpildyti anoniminę anketą apie lytinę elgseną, kuri padės nustatyti prevencijos poreikius.  

Daugiau apie projektą galite sužinoti internete adresu www.sialon.eu, telefonu 8 646 88600, elektroniniu paštu sialon@ulac.lt.

Share:

Susiję tekstai: