Kvietimas į TJA vaiduoklių medžiotojų stovyklą: heteronormų vieta spintoje

Nusibodo aiškinimai, kokią spalvą tau mėgti, kokį sportą rinktis, su kuo ir kaip kurti santykius, šeimą, karjerą? Ieškai žinių, bendraminčių ir įdomios patirties? Esi pasiryžusi (-ęs) pasijausti tikra(-u) vaiduoklių medžiotoja(-u)? Prisidėk prie mūsų – pagaukim heteronormatyvumo šmėklą ir supakuokim atgal į vaiduokliams nepralaidžią spintą! Kasmetė Tolerantiško jaunimo asociacijos stovykla kviečia mesti iššūkį normoms rugpjūčio 22-24 dienomis Alytaus rajone esančioje sodyboje.

Trumpai apie heteronormatyvumą

Mūsų visuomenėje dominuoja heteronorma – tikėjimas, laikantis heteroseksualumą visuotiniu pagrindu, o ne viena iš galimybių. Dažnai subtiliai išreikšta ir neįvardyta ši norma lemia, kad vaikams nuo mažens keliami lūkesčiai atitikti vyro ar moters standartus – būtinai priskirti save vienai iš dviejų lyčių, mėgti „mergaitiškas“ ar „berniukiškas“ spalvas, suaugus pasirinkti tam tikrą karjeros kelią ir sukurti šeimą pagal dominuojantį modelį.

Tokios normos dominavimas ne tik labai susiaurina atskirų žmonių galimybes ir visos visuomenės potencialą. Dar daugiau, toks tikėjimas diskriminuoja ir sudaro sąlygas žeminti ir nutildyti visus, kurie neatitinka šių primestų lūkesčių, nesitapatina su heteroseksualumu ar dvilype lyčių sistema.

Apie stovyklą:

Kas ir kaip šias normas formuoja, kokią įtaką jos daro tiek mums patiems, tiek visuotinai? Ar Lietuvoje heteronormatyvumas yra didelė problema? Kokius asmenis tai paveikia? Kaip įmanoma tai pakeisti?

Mes nesutinkam su etikečių klijavimu žmonėms, skirstymu į „normalius“ ir „mažumas“, daugiau ir mažiau vertus gyvenimo. Todėl šiemet stovykloje ne tik aiškinsimės, kas yra ši baisi heteronormatyvumo šmėkla, bet ir kaip kovoti su ja, netgi bandysime ją sugauti ir nebeleisti mums trukdyti!

Tolerantiško jaunimo asociacija mano, jog tai, ar ši šmėkla bus sugauta, yra mūsų dabartinio jaunimo rankose, tad dabar pats metas veikti. Todėl norime pasidalyti savo žiniomis ir įgyti naujų, diskutuoti, bendromis jėgomis sužinoti, kaip įveikti šią pabaisą. Daugybę dalykų išmoksime formuodami komandas, linksmai žaisdami, rimtai diskutuodami, įkvepiančiai dalydamiesi patirtimis. Tad paskubėk pildyti anketą ir junkis prie mūsų!

Svarbi informacija:
Anketų registracijos pabaiga: 2017 m. rugpjūčio 16 d.
Stovyklos pradžia: 2017 rugpjūčio 22 d.
Stovyklos pabaiga: 2017 rugpjūčio 24 d.
Stovykla vyks Alytaus rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje
Daugiau informacijos apie stovyklą tel. 8 648 21010
Dalyvio anketa: čia.

Share:

Susiję tekstai: