LGBT+ istorija Baltijos šalyse: padėtis ir perspektyvos

Kviečiame Jus birželio 7 d., penktadienį, 10.00 val. į Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) Tolerantiško jaunimo asociacijos rengiamą Tarptautinę konferenciją „LGBT+ istorija Baltijos šalyse: padėtis ir perspektyvos“.

Dažnai tenka girdėti, kad neheteroseksualūs žmonės yra kažkokia iš Vakarų valstybių importuota naujovė, kad tai – tik laikina mada. Ar galime pasigirti, kad turime pakankamai įrodymų, jog yra kitaip, o galbūt tik belieka patvirtinti šias spėliones? Konferencijoje aptarsime ir palyginsime skirtingų Baltijos šalių patirtis  LGBT+ žmonių istoriografijoje, taip pat LGBT+ žmonių gyvenimų atspindėjimą bendrame istoriniame kontekste ir diskutuosime, ką šioje srityje galime ir turime nuveikti.

Konferenciją atidarys Seimo narys, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas  Julius SABATAUSKAS, konferencijos dalyvius sveikins 2004-2016 m. Parlamento kadencijų Seimo narė, žmogaus teisių gynėja prof. Marija Aušrinė PAVILIONIENĖ, Vokietijos politikė (Die Linke – The Left), Brandenburgo Parlamento narė Andrea JOHLIGE. Pranešimus skaitys VDU Sociologijos katedros vedėja, Politologijos katedros profesorė Milda ALIŠAUSKIENĖ, politologas Mindaugas KLUONIS. Savo šalių LGBT+  patirtimi  dalinsis aktyvistai iš Estijos, Latvijos, Lietuvos, Ukrainos.

Registruotis dalyvauti konferencijoje prašome internetu, paspaudus nuorodą REGISTRACIJA/REGISTRATION iki 2019 m. birželio 4 d. imtinai.

Konferenciją organizuoja Tolerantiško Jaunimo Asociacija bendradarbiaujant su Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija Seime, Rosa Luxemburg fondu, Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga.

*Užsiregistravusiuosius ir gavus patvirtinimą prašome turėti asmens dokumentą saugumo patikrai įeinant į Seimą.

*Renginio metu bus užtikrintas sinchroninis vertimas lietuvių-anglų/vokiečių-lietuvių kalbomis.

Daugiau informacijos:

Lina Lukytė

el.paštas: lukyte@gmail.com

tel.nr. +37061914030

Tolerantiško jaunimo asociacijos informacija

Share:

Susiję tekstai: