Kvietimas. Pasiruošk Baltic pride su TJA

Mes ir vėl žygiuosime Baltic Pride. Šiemet nešime žinutę, jog siekiame saugių mokyklų visiems mokiniams. Lietuvos mokyklos nėra saugi vieta LGBTQ+ moksleiviams:

* 3 iš 4 Lietuvos LGBTQ+ moksleivių jaučiasi nesaugiai savo mokykloje

* 2 iš 3 15-17 metų Lietuvos LGB moksleivių patyrė diskriminacija dėl savo seksualinės orientacijos;

* 7 iš 10 Lietuvos LGBTQ+ moksleivių yra patyrę mokytojo homofobiją.

Mes norime tai pakeisti! Kviečiame visus moksleivius ir tuos, kuriems rūpi, kad mokyklose kiekvienas jaustųsi saugiai ir galėtų būti savimi  prisijungti prie mūsų ir kartu parodyti, jog mums rūpi!

O kad mūsų nešamos žinutės būtų ryškiai matomos, kviečiame gegužės 28 d. atvykti į TJA patalpas (Vilniaus g. 22, Vilnius) ir pasigaminti plakatus!

Šiais metais mūsų dirbtuvės bus organizuojamos ir išdėstytos per 2 dienas ir dalyviai prisijungs prie dirbtuvių tomis dienomis, kada gali ir tose dalyse, kur gali.

I dalis

(2022-05-28 Vilniuje, Naktinis Vilniaus Avilys, Vilniaus g. 22)

14 val.-15 val. Kodėl mes dalyvaujame Baltic Pride?

Šioje dalyje aptarsime Baltic Pride tikslus. Išsidiskutuosim, kokia žinutė mums svarbi ir kaip padaryti, kad ji būtų matoma šių metų renginyje. Minčių lietaus pagalba parinksime pagrindinio banerio šūkį.

15 val. – 17 val. (1) Komunikacijos pogrupis

Šiame pogrupyje susirinkę dalyviai aptars konkrečius veiksmus ir pasiskirstys užduotimis, kaip galima būtų pristatyti žinutę visuomenei, kad matytųsi kokią mes žinią nešame šių metų renginyje, pvz.: pranešimai spaudai, skelbimai socialiniuose tinkluose. Ir pan.

15 val. – 17 val. (2) Muzikos pogrupis

Šiame pogrupyje susirinkę dalyviai su lektoriumi aptars, koks muzikos ir garso vaidmuo Baltic Pride renginyje, kuri muzika suteikia tempo, geros nuotaikos, kas skatina žmones prisijungti ir jaustis saugiau, kokia muzika apskritai tematiškai tinka. Šios grupės nariai sudarys rekomenduojamą playlistą ir su pagalba pasiskyrę konkretų asmenį pagros jį renginio metu.

17 val. – 18 val. Žinutė plakatuose.

Bendras užsiėmimas visiems, kuriame minčių lietaus pagalba svarstysime, kokios žinutės plakatuose turi būti nešamos.

18 val. – 19 val. Plakatų rengimo dirbtuvės

Šią valandą pradėsime plakatų rengimą. Kas nespės ir negalės užsibūti ilgiau galės juos pabaigti rengti rytoj gegužės 29 d. Alytaus raj. arba namie.

Po renginio iš anksto užsiregistravę TJA nariai, savanoriai ir darbuotojai kviečiami į sodybą Alytaus rajone. Detalesnė informaciją pas Simoną Padegimaitę.

II dalis

(2022-05-29 Alytaus raj. užsiregistravusiems praneš Simona, registruotis: simona.padegimaite@tja.lt)

12 val. – 13 val. – Šūkiai su megafonu.

Šioje dalyje minčių lietaus pagalba parinksime geriausius 3 šūkius, kuriuos ketiname šaukti eitynių metu.

13.30 – 15 val. – Kolonos organizavimas ir transportas

Šioje dalyje bus aptarta kaip geriausia eiti kolonoje, kad labiausiai būtų iškomunikuota eitynėse nešama mūsų žinutė.

15 val. – 16 val. – Kolonos saugumas.

Šioje dalyje aptarsime ką galima neštis į renginį, kada ateiti, kaip elgtis jei bus provokatorių ir kur kreiptis jei grės pavojus eitynių dalyviams. N.B. labai svarbi dalis, nes renginyje dalyvaus ir nepilnamečių.

16 val. – 19 val. – Plakatų rengimo dirbtuvės.

Šį laiką skirsime plakatų rengimui. Taip pat jo metu prie platformos prisitvirtinsim kotus ir pan.

19 val. – Namo arba vasaroti pas Simoną.

Už paramą organizuojantis esame dėkingi projektui „Rainbow Challenge” už LGBT+ teises ir galimybes, kuris finansuojamas Aktyvių piliečių fondo EEE finansinio mechanizmo lėšomis bei Jaunimo reikalų agentūros remiamai programai „Kitoks, bet savas“.

Share:

Susiję tekstai: