Kino teatruose „Forum cinemas” laukiami ne visi?

Tolerantiško jaunimo asociacija kreipėsi į Finnkino Oy ir jos dukterinę įmonę UAB „Forum Cinemas” dėl Lietuvoje esančios kompanijos šių metų vasario 7 dieną lojalumo programos „Kino klubas” dalyviams išsiuntinėtų laiškų su šventinio repertuaro reklama. Mums kelia susirūpinimą šie laiškuose esantys neatsakingi pareiškimai:

 

„Forum Cinemas” viešai išsako savo poziciją šiuo metu Lietuvoje aštriai diskutuojamu klausimu – „MES UŽ TRADICINIUS SANTYKIUS TARP VYRO IR MOTERS, TRADICINĘ PORĄ IR ŠEIMĄ!

 

 

Todėl mūsų repertuare ir bus tokie specialiai parinkti filmai apie Meilę, Gėrį, Grožį.” Manome, kad tokie neetiški pareiškimai dirbtinai supriešina heteroseksualius ir homoseksualius žmones, nors kino teatras galėjo ir suvienyti skirtingų orientacijų žiūrovus. Valentino diena – meilės diena, todėl nesuprantamas UAB „Forum Cinemas” noras išskirti heteroseksualias poras, ignoruojant kitas, kurios taip pat myli, švenčia šv. Valentino dieną ir, be abejo, lankosi kine. Tolerantiško jaunimo asociacija laikosi nuomonės, kad tokie pareiškimai nėra meno ir kultūros misija, greičiau tai – spontaniškas ir neapgalvotas žingsnis, galintis įžeisti į reklaminio laiško turinio rėmus netelpantį žiūrovą.

 

 

Kontaktinis (-iai) asmuo (-enys):
Artūras Rudomanskis
valdybos pirmininkas
Tolerantiško jaunimo asociacija
Tel.: +370 683 04748
info@tja.lt

Share:

Susiję tekstai: