© Vytauto Valentinavičiaus nuotr.

Meilė laisvei, laisvė mylėti

2009 m. liepos 25 d. – rugpjūčio 2 d. vyksta WorldOutgames 2009, renginys skirtas LGBTQ kultūrai, žmogaus teisėms ir sportui. Šio renginio šūkis „Meilė laisvei, laisvė mylėti“  (ang. „Love of freedom, freedom to love“).

Skaityti daugiau...

Nyderlanduose padėtos gėlės prie paminklo LGBTQ aukoms atminti

2009 m. liepos 22 d.  Amsterdame IGLYO 25 metų įkūrimo proga organizuotos konferencijos  metu buvo padėtos gėlės prie paminklo LGBTQ aukoms, nukentėjusios nuo homofobijos ir transfobijos, atminti.

Skaityti daugiau...
Žygis baidarėmis

Kvietimas į 7-ąją TJA stovyklą

Maloniai kviečiame į Tolerantiško jaunimo asociacijos  stovyklą „Kitoks, bet savas“ – stovyklą, skirtą pagarbos ugdymui ir tolerancijos skatinimui. Tai jau antroji šią vasarą rengiama stovykla TJA nariams ir bendraminčiams.

Skaityti daugiau...

Jaunimo organizacija išaiškino viešus ir privačius interesus painiojančią viceministrę

Išnagrinėjusi Tolerantiško jaunimo asociacijos prašymą dėl socialinės apsaugos ir darbo viceministrės, ėjusios ministro patarėjos pareigas, Jolantos Ramonienės, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino, kad pastaroji supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Skaityti daugiau...

TJA vadovai dalyvavo televizijos ir radijo laidose

Šių metų liepos 15 d., trečiadienį, 21.10 val. Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas Vytautas Valentinavičius dalyvavo LTV laidoje „Teisė žinoti“, savaitės gale šeštadienį liepos 18 d. 10.05 „Žinių radijo” laidoje „Avilys” apie Toleranciją ir homofobiją kalbėjo valdybos pirmininkas Artūras Rudomanskis.  

Skaityti daugiau...

Belgijos parlamentarų grupė: Europos Sąjunga negali sutikti, kad valstybė narė priimtų homofobiškus įstatymus

„Šiandien Lietuvos parlamentas dar kartą patvirtino priimsiąs savo homofobišką įstatymą, draudžiantį bet kokią informaciją ir diskusiją apie homoseksualumą nepilnamečiams prieinamose erdvėse.  Rezultatų nedavė netgi Lietuvos prezidento veto. Šalis nuo šiol pasuko homofobijos keliu“, − šiandien išplatintame pranešime teigia Belgijos Atstovų rūmų Socialistų frakcijos nariai.

Skaityti daugiau...

Seimas priėmė homofobišką įstatymą

Šiandien Seime buvo priimtas prieštaringai vertinamas  Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas. Antradienį už tokį įstatymą balsavo 87 parlamentarai, prieš – 6, susilaikė 25.

Skaityti daugiau...
Marija Aušrinė Pavilionienė prisiekia Seime

Marija Aušrinė Pavilionienė vėl Seime

2009 m. liepos 7 d. prof. Marija Aušrinė Pavilionienė prisiekė Seime. Po sąlyginai trumpo laiko tarpo LGBT bendruomenė vėl gali džiaugtis, kad žmogaus teisių temomis bus kalbama drąsiai ir atvirai.

Skaityti daugiau...
Diskusija apie perskaitytas istorijas

Įvyko šeštoji TJA stovykla „Kitoks, bet savas“

Smagu prisiminti praėjusio savaitgalio nuotykius, šiltus mielus žmones bei daug prasmingų užsiėmimų. Birželio 26 – 28 d. vyko šeštoji TJA stovykla „Kitoks, bet savas“. Stovykla surengta vaizdingoje vietovėje, jaukioje sodyboje Alytaus rajone.

Skaityti daugiau...

Tolerantiško jaunimo asociacijos nariai dalyvavo London Pride 2009

Dvi dešimtys lietuvių ir britų atstovavo Lietuvą London Pride eitynėse. Smagu paminėti, kad vieną Lietuvos vėliavą eitynėms paskolino Lietuvos ambasada Londone.

Skaityti daugiau...